Kookboeken

Kookboek voor kinderen: lekker uitpakken

Kinderen weten steeds minder af van voeding. Toen ik vroeger op school zat leerde ik over winter- en zomergroenten. Kreeg je het op school niet mee dan werd je er thuis wel mee geconfronteerd. Boerenkool- en zuurkoolstamppot in de winter, worteltjes, sla en tomaten in de zomer. Tegenwoordig is alles zo’n beetje het hele jaar door verkrijgbaar (ok, boerenkool niet ;-) dus waarom zou het ook nodig zijn om te weten wat zomer- en wintergroenten zijn?

Betrokkenheid bij bereiding van eten

Vroeger werden kinderen (naar mijn idee) vaker betrokken bij het bereiden van eten. Zo weet ik nog dat ik de tuinbonen zat te “doppen”, het groen van de worteltjes plukte en dat ik boontjes sneed met een speciale bonensnijder. In alle haast van tegenwoordig is het voor veel ouders veel makkelijker om alles zelf te doen. Sterker nog; alles ligt kant en klaar, gesneden in de winkel. Hoe makkelijk! De kinderen worden aan tafel geroepen wanneer het eten klaar is en ze hebben werkelijk geen idee hoe het op tafel is gekomen.

Samen met je kinderen koken

We schrijven er wel vaker over, over moeilijke eters en over kinderen die geen groenten eten. Het lijkt ineens een stuk beter te gaan met eten wanneer kinderen betrokken worden bij het voorbereiden van maaltijden en het koken zelf. Ze steken er energie in en zijn uiteindelijk toch ook wel erg benieuwd hoe het dan smaakt.

Lekker uitpakken! Kookboek voor kinderen

Karin Luiten speelt hier goed op in en neemt met haar tweede kookboek voor kinderen Lekker uitpakken jouw kinderen mee de keuken in. Dit tweede kookboek staat, evenals haar eerste kookboek voor kinderen Lekker opscheppen, boordevol grappige weetjes en hilarische illustraties.

Het boek op zichzelf is al leuk voor kinderen om doorheen te bladeren zonder dat er meteen uit gekookt wordt. Ik denk zo maar dat veel kinderen vanzelf dingen gaan aanwijzen die ze willen maken. Al is het maar omdat daar net dat hele grappige figuurtje bijgetekend staat of omdat er ketchup bij gegeten mag worden!

[bol_product_links block_id=”bol_584140101869d_selected-products” products=”9200000059528135,9200000040924127,9200000040491559,9200000011366424″ name=”karin luiten” sub_id=”” link_color=”D4339C” subtitle_color=”E0E0E0″ pricetype_color=”827A80″ price_color=”D4339C” deliverytime_color=”827A80″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

*Dit artikel bevat affiliate links

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button