Kookboeken

Koken in de keukens van Neff met Susan Aretz

“Vandaag wordt een leuke dag want ik ga samen met oma koken!” zeg ik tegen Ole als hij vanmorgen vraagt wat ik ga doen. “Leuk!” antwoordt hij. Minder leuk vindt hij het wanneer ik geen antwoord kan geven op zijn vraag wat ik dan precies ga koken maar voor nu neemt hij genoegen met een antwoord dat hij vanavond krijgt. Ik pik mijn schoonmoeder op en samen gaan we richting Hoofddorp, waar we om 09.30u worden verwacht in Inspiratiehuis 20|20, een pand waar 5 toonaangevende merken op keukengebied te vinden zijn.

Als we aankomen worden we verwelkomd met lekkere mini-cupcakes, thee en koffie. We krijgen eerst uitleg over de mooie Neff apparatuur en ik ben meteen onder de indruk van de ovens; de deur van de Neff ovens verdwijnt na openen onder de ovenruimte. Zó handig!

De keuken in met Susan Aretz

Foodblogger Susan Aretz (Smulpaapje.nl en Telegraaf VROUW) wacht ons op in de kookstudio, een prachtige ruimte met veel daglicht waar we 4 kookeilanden aantreffen met ovens in de wanden. VEEL ovens. Mét deuren die verdwijnen als je ze opent! Goed, Susan stelt zich voor en vertelt dat ze 4 leuke gerechten voor ons heeft uitgezocht die we kunnen gaan maken. Niet allemaal, daar hebben we helaas geen tijd voor maar 2 gaat zeker lukken. We pakken zelf de ingrediënten van de rijkelijk gevulde voorraadtafel en gaan aan de slag.

Susan Aretz | Wat eten we vandaag" | AllinMam.com

We maken mango & ricotta taartjes van bladerdeeg en ei & bacon muffins. Wat heerlijk om op een plek te koken waar je zó veel ruimte hebt en ook nog eens mooie apparatuur. En pannen. En messen. En snijblokken. Koken in de keukens van Neff is leuk!

Als blijkt dat we nog wat tijd over hebben helpen we de Pauline (Voormijnkleintje.nl) en Marlies (Suikermama.nl) met de eggs benedict met zalm. Lijkt een vrij simpel gerecht maar de gepocheerde eieren en Hollandaise saus vergen toch wat kook-skills! Met een beetje hulp van Susan kunnen we uiteindelijk een mooi glad Hollandaise sausje over de gepocheerde eieren op het ciabattabroodje heen gooien en gaan we aan tafel, waar alle zelfgebakken gerechtjes op ons staan te wachten. Het smaakt allemaal even lekker maar wat is het veel!

Susan overhandigt ons haar nieuwe, prachtig geïllustreerde kookboek Wat eten we vandaag, gesigneerd en wel. We krijgen een Neff tas vol leuke dingen overhandigd en dan nemen we afscheid. Leuk gekookt, weer veel geleerd, gezellig gekletst en heerlijk gegeten. Bedankt Neff en Coopr voor de leuke ochtend!

[bol_product_links block_id=”bol_58949079ef974_selected-products” products=”9200000035988872″ name=”susan aretz” sub_id=”” link_color=”D4339C” subtitle_color=”E0E0E0″ pricetype_color=”827A80″ price_color=”D4339C” deliverytime_color=”827A80″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”555″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button