Kookboeken

Rens Kroes recepten On The Go

Miss Kroes heeft een nieuw kookboek! Waar we in de twee eerdere kookboeken al meegenomen werden in de wereld van boekweit, groene sapjes en superfoods, ligt de nadruk in dit boek op het “preppen, bewaren en meenemen” van ontbijtjes en lunch voor op de drukke doordeweekse dagen. Wij gingen er eens uitgebreid voor zitten.

Kom op, trek die broek maar uit!

We zijn allemaal druk en on the go, tijd voor een boek met concrete tips voor het plannen van je maaltijden. Je wordt gemotiveerd voortaan op zondagmiddag de keuken in te duiken en verantwoorde maaltijden en tussendoortjes voor de hele week te “preppen”. Ook een fijne tip: kook net als Rens voortaan ongegeneerd in je ondergoed, dat scheelt een hoop extra was! Laat je vooral niet tegenhouden door het feit dat onze moederbillen er net iets anders uit zien, die tijgerstrepen hebben we ten slotte verdiend toch? Ik zeg broek uit en muziek aan!

Lees ook: Gezonde pannenkoeken

Lifestyle

De recepten van Rens zien er allemaal heerlijk en gezond uit. Zonder rommel en toevoegingen. Het “nadeel” van deze gezonde lifestyle en recepten is helaas wel dat het een flinke aanslag op je portemonnee is. Wil je eens leuk een cakeje bakken, dan zal je eerst even een paar winkels af moeten. Wel is het goed je ervan bewust te worden dat je niet altijd maar brood voor ontbijt èn lunch hoeft te eten. Ga eens voor een smakelijk soep, salade of lekker baksel met wat verstopte groente als gezond alternatief. Het is echt een aanpassing van je lifestyle en de handige checklist voorin het boek helpt je met alles wat je nodig hebt om je keukenkasten te vullen.

Lees ook: Gezond snacken met Amber Albarda

Rens Kroes - on the go - review - AllinMam.com

Rens Kroes – On the Go | €14,99

Ontbijten met taart

Ook in dit boek vind je weer allemaal heerlijke recepten: ontbijten met een muffin of fruitmouse, pannenkoeken mmm… Allen zonder geraffineerde suikers. Wat echter vergeten wordt is dat calorie technisch, dadels, bananen en ahornsiroop eigenlijk net zo slecht zijn. Suiker is immers suiker. Het zijn gezondere keuzes, maar het eet alsnog weg als zoete koek. En omdat het allemaal zo gezond is kan een extra muffin geen kwaad toch? Let hiermee op, want ook van fruitsuikers kom je aan!

Hoe zit het met de allergenen?

Heb je een speciaal dieet waarin je gluten en lactose moet vermijden, dan zit je met dit boek goed. Ook aan de mensen die vegetarisch of veganistisch eten is gedacht. Fijne tip voor het vervangen van ei: laat 1 el chiazaad met 100 ml water voor 15 minuten staan en zie hier je plantaardige eivervanger!

Het verdict

Even los van het feit dat ik persoonlijk een beetje jeuk krijg van termen als powerfood, superfood en suikervrij: het is echt een leuk boekje. Er staan een aantal slimme tips in om meer variatie in je dieet te brengen en eerlijk is eerlijk: bij ontbijten met een muffin was ik al verkocht. Zullen we wel afspreken ons niet gek te maken door alleen nog maar dure “superfoods” te kopen en recepten met 101 ingrediënten te maken? Binnen een gevarieerd dieet is er helemaal niets mis met aardappel en een volkorenboterham met roomboter en kaas. Wat meer groente en afwisseling daarentegen…

Uit het kookboek maakte wij al een heerlijke bloemkoolcouscous met kip (waar je qua smaak niets van proeft maar wat wel een perfecte manier is om extra groente binnen te krijgen), een zuurkooltaart die inderdaad de volgende dag ook nog lekker was en de ontbijtmuffins met bosbessen. Met als kanttekening dat die zo makkelijk weg aten, dat ze het ontbijt niet gehaald hebben.. Mijn “mealprepping” heeft duidelijk nog wat finetuning nodig…

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button