Weekend weg

Landal Hoog Vaals in het glooiende Zuid-Limburgse landschap

Nadat we een aantal weken geleden een weekend in Noord-Limburg waren reizen we opnieuw af naar het zuiden. We verblijven een midweek op het mooie vakantiepark van Landal Hoog Vaals, in het glooiende Zuid-Limburgse landschap. Vlakbij het drielandenpunt en dát maakt het voor de kinderen extra spannend. “Kan ik straks echt met één been in Nederland en één been in Duitsland staan, mam?”

Check prijzen en beschikbaarheid op Landal Hoog Vaals

Landal Hoog Vaals, prachtig gelegen in glooiend landschap

Het eerste wat opvalt als we aankomen op het park is de gastvrijheid. Medewerkers bij de receptie zijn ontzettend vriendelijk en je voelt je meteen welkom. Het doet kleinschalig aan, alhoewel het op vrijdagmiddag met inchecken best druk is en ik op de plattegrond toch veel accommodaties zie.

Ons huisje ligt naast de grote vijver, die centraal in het park ligt. Vanuit het huisje hebben we vrij uitzicht over het heuvelachtige landschap waarin koeien grazen. Echt Hollands! Jammer dat het minder mooi weer is dan vorige week, toen Nederland de laatste zomerse dagen meemaakte. Het is nu wat somber weer, grijs en grauw. Maar het is droog, het waait niet en de temperatuur is goed dus prima weer om met een warm vest buiten te vertoeven. Eerst even het huisje verkennen!

Landal Hoog Vaals bungalow 8L

We verblijven in een 8 persoons huisje en dat is leuk, want nu kunnen opa en oma een paar nachtjes langs komen. Het huisje is ruim, met beneden een ruime woonkamer met een grote, comfortabele hoekbank. De keuken is niet groot maar beschikt over alles wat je nodig hebt. Er staat een grote eettafel met fijne stoelen. Beneden is een ruime slaapkamer met televisie en in de hal is een badkamer en een apart toilet.

Landal Hoog Vaals bungalow 8L - AllinMam.com

Boven zijn 3 slaapkamers, waarvan 2 slaapkamers met aparte bedden. De tweede badkamer boven is groot en bevat een douche, toilet, wastafel én een sauna. Fijn wanneer je met 2 gezinnen in zo’n huisje zit, dat je een eigen badkamer en toilet hebt!

Landal Hoog Vaals - AllinMam.com

Wat is er op het park te doen?

Tijdens een verblijf op 1 van de Landal parken hoef je het park eigenlijk niet af, zeker niet wanneer je met kinderen bent. Vooraf bedenken we vaak allerlei activiteiten om in de buurt te doen maar de kinderen hebben altijd zó naar hun zin op het park zelf dat er meestal weinig terecht komt van activiteiten elders :-)

Net als op andere parken vind je bij Landal Hoog Vaals een leuk centrum met een winkel, een zwembad, een binnenspeeltuin, 2 restaurants (waarvan 1 met mooi groot buitenterras), een bowlingbaan, een squashbaan en een schoonheidssalon. Buiten is een grote speeltuin, een sportveld, een midgetgolfbaan, een kinderboerderij, en een tennisbaan.

Je kunt je voorstellen dat wij de kinderen meteen kwijt zijn! Figuurlijk dan, want doordat de speeltuin en het sportveld lager liggen heb je vanaf het terras perfect zicht op je kinderen.

Landal Hoog Vaals speeltuin - AllinMam.com

Gourmetten in het huisje

Wat we al eerder hebben gedaan en wat we ook nu weer doen is gourmetten in het huisje. Wat een ideale service vind ik dit! We bestellen in de winkel voor 4 personen gourmet (€14,95), de kinderen rekenen we niet mee. Voor het gourmetstel betalen we €25,00 borg. Als we een dag later alles ophalen in de winkel staat er een krat klaar met een koeltas er in. Een mooie schaal met vlees, groeten, sausjes, stokbrood met kruidenboter, bakboter en toetjes vinden we in de koeltas. Een avondje uit in eigen huisje!

Bollo op bezoek

Door wie we allemaal worden verrast is Bollo! Wanneer we terug komen van bowlen staat hij ineens voor de deur. We denken eerst dat hij verdwaald is maar nee hoor, hij komt speciaal voor ons en vraagt of hij binnen mag komen :-) en dat is waar onze geschminkte vlinder wel heel erg van onder de indruk is. Een paar tranen later zitten de kids met de grote knuffelbeer op de bank, krijgen ze Bollo knuffels en doen ze samen een dansje. Dit gaan ze nóóit vergeten, dat is 1 ding wat zeker is!

Bollo op bezoek bij Landal Hoog Vaals - AllinMam.com

Eindeloos wandelen in de buurt van Hoog Vaals

Als opa en oma er zijn moet er natuurlijk gewandeld worden. Opa houdt van avontuur en zoekt de leukste wandelpaadjes uit. Dat is niet moeilijk in deze omgeving: er is veel begrazingsgebied waar je doorheen mag wandelen. Tip: neem kaplaarzen mee 

Landal Hoog Vaals wandelen in de buurt - AllinMam.com

We besluiten naar Lemiers te lopen, niet wetende dat Oud-Lemiers echt op de grens met Duitsland ligt. Ineens zien we Duitse borden, wanneer ik aan de ene kant van een heel klein beekje sta en de kinderen aan de andere kant. Het blijkt dat het kleine beekje de grens is en dat intrigeert de kinderen enorm. Ze lopen steeds heen en weer over het bruggetje om dan weer in Nederland, dan weer in Duitsland te zijn. Tip: Loop vanuit Oud-Lemiers de heuvel op naar Café Belle Vue voor een heerlijke lunch

Drielandenpunt Vaals

Waar je ook eindeloos kunt wandelen en waar de kinderen lekker kunnen ravotten in het bos: het drielandenpunt in Vaals. Eerst natuurlijk even proberen om in 3 landen tegelijkertijd te staan, altijd leuk! Je kunt hier de uitkijktoren beklimmen voor een mooi uitzicht over de regio of een van de vele uitgezette wandelingen lopen door dit gebied. Wij doen het laatste en als we terug komen leven de kinderen zich nog even uit in de speeltuin. Als je bij Landal Hoog Vaals op vakantie bent is een bezoek aan het drielandenpunt natuurlijk een must, het is zó dichtbij. Voor ons misschien niet zo heel bijzonder, maar voor de kinderen is het leuk om te zien. Zo’n grens is toch altijd een beetje “grijs” gebied, onze kinderen konden zich er niet echt iets bij voorstellen.

Liever verblijven net over de grens met België? Neem dan eens een kijkje bij het Landal park Mooi Zutendaal.

Landal Hoog Vaals drielandenpunt - AllinMam.com

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in de buurt van Vaals maar zoals we hierboven al beschreven komen wij geregeld gewoon het park niet af. Zo ook deze keer, het drielandenpunt en de wandeling naar Lemiers zijn onze uitjes deze week. En zelfs dan gaat de tijd veel te snel :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button