Ouderschap

Loedermoeder: berust in imperfecties van haar nazaten

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat Pauline van VoorMijnKleintje.nl, Sharon van Moeders.nu en ik ons stinkende best doen om het woord loedermoeder op de kaart te zetten én een plekje in het woordenboek te geven. Om dit voor elkaar te krijgen schrijven we met een aantal mensen verhalen op Loedermoeder.nl en proberen we via social media moeders die het gevoel hebben al te falen wanneer een vlecht een dag te lang in de haren van hun dochter zit wakker te schudden.

Iedereen heeft iets loedermoederigs

Wij zijn klaar met het feit dat (vooral vaak kersverse) moeders onzeker worden bij het zien van alle perfecte plaatjes op social media. Achter een perfect plaatje gebeurt namelijk ook van alles wat niet helemaal volgens het boekje gaat, alleen zien we dat niet. Geweldig dus wanneer iedereen gewoon wat vaker laat zien hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat. En NEE, we zijn niet op zoek naar de slechtste moeder zoals door een aantal mensen inmiddels wordt beweerd.

Woord van de dag

De interpretaties van het woord loedermoeder lopen inmiddels aardig uiteen en daarom zijn we trots dat loedermoeder gisteren door hoofdredacteur van Dikke van Dale Ton den Boon op Taalbank werd verkozen tot woord van de dag. Hij gaf een prachtige en juiste definitie van het woord loedermoeder en daarmee zijn we weer een stapje dichter bij het woordenboek.

Loedermoeder in de publiciteit

Er ging nogal wat vooraf aan de titel woord van de dag. Twee weken geleden organiseerden we het eerste loedermoeder-diner, waar een 6-tal leuke en vooral gezellige andere (loeder)moeders aanwezig waren: Bregje, Linda, Joyce, Lisette, Elisabeth en Marieska. We lieten ons heerlijk in de watten leggen bij restaurant Carels in Amsterdam, deelden onze loedermoeder-momenten met elkaar en vierden dat we die dag op LindaNieuws.nl stonden. ’s Avonds kregen we bezoek van Hans van der Beek, journalist bij het Parool dus de volgende dag kregen we ook nog een plekje in de krant én op Parool.nl. Lisette had die dag toevallig ook een “dingetje” met haar bff Sylvie Meis en kwam ’s avonds bij ShowNieuws.nl, waarbij ze het niet kon laten om het loedermoeder-diner even te noemen. Wij zeggen: top gedaan!!! De week kon niet meer stuk.

Loedermoeder: woord van de maand?

Nu blijkt Babette Pul zichzelf afgelopen week een loedermoeder genoemd te hebben in haar column, wat verschijnt in de Gelderlander. Dat, tesamen met bovengenoemde publicaties in de media, het veelvuldig gebruik van #loedermoeder op social media en alle stukken die erover geschreven worden (dank ook aan de anti-loedermoeders dus :-) deed Ton den Boon ertoe besluiten loedermoeder tot woord van de dag te bestempelen. Hoe gaaf zou het nu zijn wanneer loedermoeder ook woord van de maand wordt? Vind jij dat dat zeker moet gaan lukken, dan kun je stemmen op de site van van Dale (mogelijk tot 18 juli).

En voor nu wil ik jullie moeders het volgende nog meegeven…

Niet perfect is ook goed!

Dus vooral delen die loedermoeder-momenten met #loedermoeder op social media, in je online posts, in de bladen of op Loedermoeder.nl.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button