Wonen

Maak je woning klaar voor de herfst       

De temperaturen zakken gestaag, de bladeren kleuren rood en de bomen worden steeds kaler. De herfst is nu echt in het land. Hoewel de herfst symbool staat voor het afscheid van de zomer, brengt het ook mooie kanten met zich mee. Denk aan lange boswandelingen, gezellige avondjes bij de kachel óf de tijd nemen om je huis wat op orde te brengen. In dit artikel tips voor een gezellige herfst!

Waterdicht 

In de herfst is een regenachtige dag helaas geen uitzondering. Daarom is het van cruciaal belang dat je een aantal zaken in je huis nog eens grondig checkt voor het non-stop begint te plenzen. Wateroverlast is wel het laatste wat je wilt. Controleer voor de zekerheid bijvoorbeeld je dak op mogelijke beschadigingen. Maak zeker ook je dakgoot schoon door alle bladeren er uit te halen. Zo kan al het overtollige water vlot wegstromen en vermijd je het risico op waterschade in je huis. 

Lekker warm 

Niets zo gezellig als binnen opwarmen voor het haardvuur met een warme chocomelk na een lange herfstwandeling. Wat een tegenvaller zou het op dat moment zijn als je verwarming stuk is of je kachel niet meer werkt! Controleer dus van zodra je kan je kachel en laat ook je CV-ketel eens nakijken. Dat laatste is trouwens sowieso verplicht.  

Maak het gezellig

In de herfst worden de avonden al snel korter en het weer is ook vaak slechter. Je zit automatisch veel meer thuis dan tijdens de lange en warme zomeravonden. Daarom is het zo belangrijk dat je woonkamer gezellig ingericht is. Denk aan warme fleece dekentjes, theelichtjes en gezellige zithoekjes. Met een paar unieke items, zoals asymmetrische spiegels of een speciaal designstuk, breng je jouw interieur to the next level

Comfortabel 

Hoe gezellig het ook is, zonder comfortabele stoelen kun je toch moeilijk genieten van een avondje fondue. En van een gezellige filmavond in een slechte zetel komt ook weinig tot zijn recht. De herfst is daarom het ideale seizoen om eens te investeren in nieuwe meubels. Afhankelijk van jouw situatie is het geen overbodige luxe om te investeren in nieuwe stoelen voor de eetkamer of in een gezellige twee- of driezit voor in je erker. Het hoeft niet super duur te zijn. Al voor een betaalbare prijs kan je comfort meteen een stuk beter worden. 

Inspiratie gevonden? Dan ben je nu hopelijk helemaal klaar voor die gezellige winteravonden! 

Back to top button