Wonen

Tips voor het inrichten van een comfortabele en kindvriendelijke terrasoverkapping

Als moeder wil je natuurlijk dat de kinderen veilig buiten kunnen spelen. Maar er moet ook een plek zijn waar je zelf optimaal kunt ontspannen. Een terrasoverkapping is hier de ideale oplossing voor. Het biedt de mogelijkheid om te genieten van de buitenlucht, wat voor een weer het ook is. Je zit altijd droog en tijdens de zomermaanden heerlijk in de schaduw. Wil jij binnenkort een overkapping plaatsen in de tuin, maar weet je nog niet hoe je deze plek comfortabel en kindvriendelijk kunt inrichten? Maak dan gebruik van de onderstaande tips!

Tip 1. Kies de juiste tuinmeubelen

Als je kinderen hebt moet je vaak wat verder kijken dan de looks van een meubelstuk. Dat geldt ook voor de tuinmeubelen. Het moet tenslotte wel veilig en kindvriendelijk zijn! Zet daarom comfortabel meubilair onder de overkapping dat wel tegen een stootje kan. Pas op met scherpe randen en kies voor kussens die je gemakkelijk schoon kunt maken.

Tip 2. Hang een TV aan de muur

Hoe gaaf is het om een televisie onder de overkapping te plaatsen? Zo kun je samen met je kleintjes genieten van hun favoriete programma’s in de buitenlucht. Of kijk zelf naar een sportwedstrijd terwijl je goed zicht hebt op de kids die in de tuin spelen. Wil je veilig én comfortabel buiten TV kijken? Dan hang je het scherm op aan de muur met een stevige TV-beugel. Op deze manier kun je het buiten bereik van de kinderen hangen en loop je geen risico dat het scherm omvalt.

Tip 3. Gebruik een veilige ondergrond

Let op dat je een veilige ondergrond gebruikt voor je terrasoverkapping. Het isbijvoorbeeld belangrijk dat terrastegels niet te glad zijn om valpartijen te voorkomen. Pas daarnaast op met houten vlonderplanken, omdat deze splinters kunnen bevatten. Dat is niet fijn als de kindjes er met blote voeten overheen lopen.

Tip 4. Zet een kast of opbergbox neer

Een opgeruimde ruimte is niet alleen veiliger, maar ook een stuk gezelliger. Bewaar speelgoed, tuinspullen en andere voorwerpen daarom in een kast of opbergbox. Zo voorkom je struikelgevaar en maak je de overkapping lekker overzichtelijk.

Tip 5. Pas op met giftige planten

Als er voldoende ruimte is onder de terrasoverkapping, is het erg leuk om een aantal plantenbakken toe te voegen. Let hierbij wel op dat de planten of bloemen niet giftig zijn. Kinderen vinden het namelijk interessant om alles te voelen of zelfs in hun mond te stoppen. Controleer dus voor aankoop even welke planten gevaarlijk zijn en wat wel een veilige keuze is.

Back to top button