Wonen

Hoe creëer je een mooie sfeer in de badkamer?

De badkamer is voor gasten een ruimte waar zij eigenlijk niet snel zullen komen, maar voor jezelf is het vaak een fijne plek om te zijn. De badkamer is de plek in huis voor de me-time en de rust waar je even alleen kunt zijn. De drukte van het leven staat even stil als je in de badkamer bent en daarom is het belangrijk om deze ruimte niet te vergeten wanneer je gaat verbouwen. Want ondanks dat deze ruimte voor de buitenwereld vaak zo goed als onzichtbaar is, is dit wel een kamer die je niet over mag slaan tijdens een verbouwing.

De sfeer al snel bepalen

Iedere badkamer is uniek, omdat de formaten en vormen van een badkamer enorm kunnen verschillen van elkaar. De ene persoon heeft zeeën van ruimte, terwijl de ander wat meer moet puzzelen om een mooie invulling te bedenken. De sfeer van een badkamer kan dan ook ontzettend verschillen en het is handig om al tijdens het ontwerpproces te bedenken welke sfeer jij zou willen creëren. Zo kun je vanaf het begin de juiste keuzes maken die allemaal in dezelfde lijn liggen met jouw gewenste eindresultaat en de sfeer die je misschien nog toe wilt voegen met de accessoires, zoals een spiegel badkamer. Door met een gedachte te gaan ontwerpen, wordt het makkelijker om er een geheel van te maken.

Beginnen met de basis

De basis van een badkamer ligt net als in de andere ruimtes van een woning in het plafond, de muur en de vloer. Je kunt deze volledig laten betegelen en wat meer met de tegels spelen om een bijzonder effect te creëren, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de badkamer te laten behangen met speciaal behang. Door dit behang krijg je een heel ander gevoel bij de badkamer. Wanneer je deze keuzes in het begin maakt, kun je gemakkelijker voortborduren met hetzelfde idee van deze sfeer.

De finishing touch van de badkamer

Wanneer de basis van de badkamer bedacht is, dan moet je denken aan de finishing touch. Een badkamer spiegel is bijvoorbeeld erg bepalend voor de ruimte, omdat deze al snel veel aandacht trekt. Durf daarom ook gek te doen met een spiegel, wanneer je de badkamer misschien nog wat rustiger of standaard ingericht hebt. Na het uitzoeken van de spiegel kun je je richten op de accessoires om de sfeer compleet te maken en zo heb je een volledig zelf ontworpen badkamer die samengesteld is uit objecten en keuzes die perfect in elkaar overlopen.

Back to top button