Wonen

Creëer een spa-achtige sfeer in je eigen badkamer

We vinden het allemaal heerlijk: een dagje spa. Verstand op nul, jezelf lekker in de watten laten leggen met fijne behandelingen en lekker eten. Kon dat iedere week maar! Helaas, dat zal voor de meeste mensen niet lukken. Toch is er een manier om regelmatig met een vorm van wellness in contact te komen. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Haal de spa in huis

Het creëren van een spa-achtige sfeer in je badkamer is een goede manier om een oase van rust en ontspanning te introduceren in je dagelijkse routine. Nu denk je natuurlijk meteen, wacht even, ik kan toch niet zomaar mijn badkamer ombouwen tot een spa? Dat hoeft ook niet! Er zijn verschillende manieren om een serene spa-achtige sfeer naar je badkamer te halen.

Kleur en verlichting

Kies voor rustgevende kleuren die vooral zacht en neutraal zijn. Wil je een wat warme uitstraling? Ga dan voor aardekleuren. Wil je een wat frissere sfeer creëeren, kies dan voor blauwtinten of groentinten. Gebruik daarnaast dimbare verlichting zodat je verschillende stemmingen kunt creëren. Zachte verlichting helpt bij het ontspannen, terwijl helderder licht praktisch is voor dagelijkse taken.

Badkamertegels en materialen

Moet de badkamer helemaal verbouwd worden? Kies dan voor tegels met natuurlijke texturen zoals marmer, travertijn of houtlooktegels voor een luxe uitstraling. Overweeg het installeren van vloerverwarming voor warme voeten, vooral tijdens koude seizoenen is dat echt van toegevoegde waarde in een ruimte waar je meer tijd wilt doorbrengen. Wil je inspiratie opdoen op het gebied van tegels, neem dan een kijkje op www.tegelsinhuis.nl.

Geur- en aromatherapie

Gebruik geurkaarsen, essentiële oliediffusers of wierook om aangename geuren te verspreiden. Lavendel, eucalyptus en kamille staan bekend om hun kalmerende eigenschappen. Denk na over het plaatsen van enkele planten in de badkamer, zoals lavendel of aloë vera. Deze planten zorgen niet alleen voor een aangename geur maar kunnen ook de luchtkwaliteit verbeteren.

Zachte structuren

Investeer in handdoeken van hotelkwaliteit voor een luxueuze ervaring. Kies daarnaast voor zachte texturen met pluche badmatten en een comfortabele badjassen. Niets is zo lekker om je na een douche of bad af te drogen met een fijne, zachte handdoek en daarna een heerlijk warme badjas aan te trekken. Vergeet niet om met het drogen van je handdoeken droogballen te gebruiken in je droger; daar wordt de was nóg zachter van.

Waterstraal

Overweeg om je huidige douchekop te verruilen voor een regendouchekop. Een regendouche zorgt voor zachte waterstralen, wat weer voelt als een spa-ervaring. Zo stap je extra ontspannen onder de douche vandaan.

Opgeruimde en minimalistische inrichting

Houd de badkamer opgeruimd en minimalistisch. Gebruik opbergmeubels om persoonlijke items uit het zicht te houden. Voeg enkele spa-achtige decoraties toe zoals kaarsenhouders, decoratieve stenen of rustgevende kunst.

Muziek en geluid

Rustgevende muziek kan voor een kalme en serene sfeer zorgen. Watergeluiden, fluitende vogels of zachte instrumentale muziek; het is maar net waar je rustig van wordt!

Of je de badkamer nu helemaal gaat verbouwen of de ruimte een make-over geeft; met bovenstaande tips gaat het je vast lukken om die spa-achtige sfeer je badkamer in te krijgen. Een mooie manier om jezelf in eigen huis nóg meer te voorzien van zelfliefde!

Back to top button