Sieraden

Medaillon met foto erin; mooi cadeau voor moederdag

Ik ben zelf niet van sieraden met namen erin gegraveerd. Of van hangertjes met namen of eerste letters van je kinderen. In ieder geval niet wanneer het erg opzichtig wordt gedragen. Wat ik wél leuk vind zijn kleine foto-bedeltjes, die je aan een armband kunt dragen. Inmiddels zie je dit niet meer zo veel als een aantal jaren geleden; toen ik beviel van onze dochter kreeg ik een armband met 2 ini-mini fotobedeltjes met foto’s van onze kinderen. Zó klein dat het bijna niet opviel dat er een foto op het bedeltje afgedrukt stond.

Medaillon met foto erin

Toch ben ik meer van de kettinkjes dragen dan van de armbanden. En dat komt goed uit want een aantal weken terug kreeg ik een mooi medaillon opgestuurd van Kaya Sieraden. De medaillon is klein, heel schattig eigenlijk. En je gelooft het niet maar het is heel makkelijk om hier 2 fotootjes in te plaatsen! Hoe? Dat kun je verderop lezen :-)

Met de hand gegraveerde sieraden

Bij Kaya sieraden graveren ze tegenwoordig ook met de hand en zelfs op het ini-mini medaillon was er, tussen de versieringen door, plek voor tekst. Nu vind ik het zelf geen optie om de namen van mijn kinderen op een hanger te zetten maar de tekst “my kids” met een hartje eronder, dat vond ik dan wel weer cute. Zie hieronder het resultaat; alsof het op het medaillon thuis hoort toch?

Medaillon met foto erin; mooi cadeau voor moederdag - AllinMam.com

Hoe plaats je een foto in een medaillon?

Ik kan me voorstellen dat het voor veel mensen behoorlijk gepriegel is om zulke kleine fotootjes in een medaillon te krijgen. Het makkelijkst kun je het doen met een opmaak- / vormgevingsprogramma op de computer. Maak een bestand aan ter grootte van een standaard fotoprint: 10 x 15 cm dus. Meet de binnenkant van het medaillon op. Stel dat dit 14 mm is, maak dan de foto die je graag in het medaillon wilt plaatsen een paar mm hoger en sleep die in het witte bestand van 10 x 15 cm. Maak er een paar iets groter en een paar iets kleiner. Ik heb zelf ook zowel kleur als zwartwit fotootjes op de fotoprint gezet, omdat ik er nog niet uit was wat ik leuker vond. Het bestand heb ik doorgestuurd naar Albert Heijn fotoservice.

Een paar dagen later stond ik te knippen. Eerst de hoekjes eraf en toen de randjes wat rond geknipt. Het is goed wanneer het fotootje iets groter is dan de opening in het medaillon; er zit namelijk ruimte onder de rand. Wanneer je het fotootje doordrukt valt hij achter dat randje.

Let op: een foto medaillon is niet waterdicht

Wat wel handig is om te vermelden dat het, wanneer je foto’s in het medaillon hebt zitten, niet handig is om ermee te gaan zwemmen of het om te houden tijdens het douchen. Als je tenminste niet elke keer nieuwe foto’s in je medaillon wilt doen… Water kan door de kiertjes het medaillon in komen :-)

Medaillon met foto erin; mooi cadeau voor moederdag - AllinMam.com

Win een foto medaillon óf een waardebon

Wij mogen 2 foto medaillons weggeven aan onze lezers! Ben je niet zo van de medaillons met foto erin en vind je sieraden met namen erin gegraveerd óf andere hangers mooier? Dan kun je ook kiezen voor een waardebon van gelijk bedrag waarmee je iets anders uit kunt kiezen. Volg ons op Facebook en laat hieronder in de reacties weten waar je voor zou kiezen. Misschien wil je iemand wel verrassen met zo’n mooi sieraad? Laat het ons weten :-) Van dit bericht delen met je Facebook vrienden worden we altijd blij!

Winnaars bekend

Check op de pagina met winactie winnaars of jij hebt gewonnen!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button