Wonen

Nieuwe keuken? Denk aan goede plek voor afvalemmer

Het kan een bepalend object in de keuken zijn; de afvalemmer. Veel mensen hebben afvalemmers weggewerkt in keukenkastjes maar vooral in de wat kleinere keukens staan ze vaak behoorlijk in het zicht. En niet altijd op een even handig plek!

Een afvalemmer die in de weg staat

Een paar weken geleden waren we een weekend weg en in het vakantiehuisje stond zo’n toffe grote roestvrijstalen afvalemmer met een glimmende klep die je naar binnen duwt om hem te openen. Mooi, maar zó niet handig! Wanneer je restjes van borden af wilt schudden is dit niet te doen. Gevolg was dat we elke keer de hele bovenkant van de bak afhaalden na het eten. De bak stond ook nog eens op een heel onhandige plek: naast een muur maar voor een keukenkastje. Wilde je het kastje openen moest je dus steeds de bak opzij schuiven. Maar een betere plek was er niet; niet over nagedacht dus bij de het bepalen van de indeling van de keuken.

Lees ook: Europarcs Limburg vanuit vogelvlucht

Rekening houden met plek van afvalbak

Wijzelf hebben met de bouw van de keuken bewust rekening gehouden met de plek van de afvalemmer. Voor velen misschien een gek idee, maar ik wilde absoluut niet dat een afvalemmer voor jaren achter elkaar in de weg zou staan, of te ver van het aanrecht af bijvoorbeeld. Tussen de buitendeur en het aanrecht hebben we bewust 40 cm ruimte vrijgehouden zodat er precies een touch bin van Brabantia kon staan. Mijn moeder heeft deze afvalemmer al jaren in de keuken staan en nog steeds is hij mooi én functioneel. De touch bin is (in ons geval) een brede maar ondiepe afvalemmer, waardoor hij eigenlijk heel ruimtebesparend kan zijn wanneer je hem op de goede plek hebt staan. Je drukt op het deksel en deze klapt omhoog; met een klein duwtje klikt het deksel weer dicht.

De touch bin is gemakkelijk schoon te maken

Ideaal aan deze afvalemmer vind ik dat je het deksel gemakkelijk van de bak afneemt om deze schoon te maken. Ik doe dat dan ook geregeld, ik vind vieze afvalbakken echt verschrikkelijk! De bovenkant met klep leg ik in de gootsteen, ik spuit er wat afwasmiddel overheen en met een sponsje maak ik hem schoon. Even laten drogen en hij kan weer terug op de bak.

Lees ook: Online schoonmaakhulp boeken bij Helpling

Zie de afvalemmer als onderdeel van je interieur

Tegenwoordig zijn er zulke mooie afvalemmers verkrijgbaar en vaak ook in heel contrasterende kleuren. Het kan heel gaaf zijn om een afvalemmer te kiezen in een bepaalde (felle) kleur wanneer deze kleur ergens anders in je keuken weer terug komt. Op deze manier wordt een afvalemmer ook echt onderdeel van je interieur!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button