Eten & drinken

Feestje? Met deze wijnen zit je altijd goed

Organiseer je binnenkort een feestje? Gezellig! Wat de gelegenheid ook is, zelfs als er eigenlijk helemaal geen bijzondere gelegenheid is, is dit een perfecte manier om al je vrienden en familie weer even te zien. Iedereen bij elkaar te brengen, bij te praten en het simpelweg gezellig te hebben. Voor het feest los kan barsten moet er echter nog wel het een en ander gebeuren. Er moet bijvoorbeeld ingekocht worden, zowel hapjes als drankjes. Maar wat haal je wat die drankjes betreft precies in huis? Er komen wijnliefhebbers, zoveel weet je, maar welke wijn is dan de beste om te kopen?

Wat voor feestje wordt het?

Wijn kopen voor een feestje: makkelijker gezegd dan gedaan. Je koopt vast wel vaker wijn, maar dan is het voor jezelf. Je weet precies wat je lekker vindt, en op welk moment je de gekochte fles aan wilt breken. Dan is het best eenvoudig om daar de juiste wijn bij te vinden.

Bij een feestje wordt dat anders, dan moet je ook rekening houden met de smaak van anderen. Voor het zover is, is het echter goed om even naar de aard van het feestje te kijken. Ga je met de hele groep aan de BBQ of wordt er gezamenlijk gegeten? Dan haal je vaak heel andere wijn in huis dan wanneer het gewoon een avondje kletsen is, met zo nu en dan een handje chips of andere simpele hapjes. Bij vlees smaakt een goede rode wijn vaak het best, bij andere hapjes luistert dat wat minder nauw.

Lees ook: Tips voor het kiezen van de juiste wijn

Probeer met iedereen rekening te houden

Als je de bezoekers van je feestje goed kent, dan weet je misschien ook welke wijn zij het liefst drinken. Probeer hier zo goed mogelijk rekening mee te houden, maar ga niet overdrijven. Houden er meerdere bezoekers van een droge witte wijn, maar geven ze wel allemaal de voorkeur aan een net wat andere soort? Dan hoef je deze echt niet allemaal in huis te halen, dat zou echt te gek worden. Kies voor één of twee verschillende, dan zit je echt wel goed. 

Wordt er vlees genuttigd, of weet je dat er ook liefhebbers van rode wijn komen? Dan haal je ook daar één of meerdere flessen van in huis. Bij vlees kun je een fles zoeken die daar goed bij past. Zo niet, kies dan voor een niet al te uitgesproken soort, dat maakt de kans dat veel mensen hem prima te drinken vinden groter. Komen er veel mensen met de auto, en wil je dat ook de personen die na jouw feestje de BOB zijn lekker van een wijntje kunnen genieten? Dan is wat alcoholvrije wijn in huis halen ook geen slecht idee. Zo kan iedereen gezellig meedrinken en klinken, en ontstaat er een wat minder duidelijke tweedeling tussen de groep ‘wijn’ en de groep ‘fris’.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button