Eten & drinken

Tips voor het kiezen van wijn die bijna iedereen lekker vindt

Heb jij een favoriete soort wijn? En heb je er dan ook eentje die je juist helemaal niet lust? Omdat er in wijn zo ontzettend veel keuze is, kan het best lastig zijn om te ontdekken welke wijn je nu eigenlijk het lekkerst vindt. Smaak is persoonlijk. Dus afgaan op aanbevelingen van anderen, daar heb je ook niet altijd wat aan. Er zijn wijnen die door heel veel mensen lekker worden gevonden maar ook wijnen die juist heel weinig mensen lusten. Waar komt dat dan precies door?

Een minder uitgesproken smaak kent meer liefhebbers

Om te ontdekken welke wijnen door de meeste mensen lekker worden bevonden, kun je eigenlijk het best kijken naar welke wijnen het meest verkocht worden. Een Chardonnay wijn valt je dan waarschijnlijk al snel op. Deze wijn is momenteel, en eigenlijk al heel lang, erg populair en wordt door veel mensen gedronken. De reden? Hij drinkt makkelijk weg. Hij heeft, zoals iedere wijn, wel een kenmerkende smaak, maar niet eentje waar je als je hem nog nooit eerder geproefd hebt heel erg aan zal moeten wennen. Toch kun je je daar nog in vergissen. De naam Chardonnay komt van de druivensoort die gebruikt wordt om deze wijn te produceren. Dat gebeurt wereldwijd, in verschillende klimaten en op verschillende manieren. Dat levert heel verschillende resultaten op. Ben jij een frisse, fruitige Chardonnay gewend en drink je deze altijd met veel plezier? Dan kun je behoorlijk schrikken als je eens een glas inschenkt uit een fles die weliswaar Chardonnay vermeldt, maar een wijn bevat die op een heel andere manier is geproduceerd. En uit een heel ander gebied komt dan je gewend bent. Opeens smaakt de wijn die je dacht te kennen veel zwaarder en misschien zelfs wat nootachtig!

Wat haal je in huis?

Al deze verschillen tussen wijnen, in combinatie met de uiteenlopende persoonlijke smaken van mensen, kan het best lastig maken om voor een feestje of verjaardag de juiste wijnen in huis te halen.

Over het algemeen geldt dat een witte wijn door meer mensen wordt gedronken dan een rode, die doorgaans wat meer uitgesproken van smaak is. Kiezen voor wit is dus vaak een veilige keuze. Kijk daarnaast naar de druif en de herkomst om wat meer te weten te komen over de smaak. Een Italiaanse witte wijn is vaak wat zoeter dan een Franse; het gevolg van verschillende klimaten. Deze Italiaanse wijn doet het vaak prima bij een breed publiek. Het iedereen volledig naar de zin maken is haast niet te doen. Maar door te kiezen voor een “makkelijke”, niet al te uitgesproken witte wijn zorg je er in ieder geval voor dat er een wijn aanwezig is die de meeste mensen lekker vinden.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button