Indonesië

Met het gezin naar Bali; dit mag je niet missen

Ons hotel in Sanur op Bali is fantastisch! Parigata Spa Villas is heel luxe én we hebben een privé-zwembadje. Ok, een veredelde badkuip maar het idee alleen al dat je elke ochtend na het opstaan een duik kunt nemen is heerlijk. Gelukkig is er een gratis shuttle-service naar het centrum en naar het strand want het hotel ligt erg afgelegen.

De eerste dagen doen we niet veel, we liggen veel bij het grote zwembad en we maken ons eigen zwembadje onveilig. Heel relaxed!

Helaas zijn de uren met zon die we hier op Bali zien op één hand te tellen. De kinderen vermaken zich desondanks prima op het strand en we lopen zo nu en dan langs de boulevard. Heel fijn is het daar niet, we worden echt gek van alle mensen die ons hun winkeltjes in willen lokken.

Met een scooter de buurt verkennen

Wat wel erg leuk is, is rondrijden op een scooter. We huren een dagje 2 scooters om de buurt te verkennen. Hans en Eva op de ene scooter en ik met Martijn op de andere. De kinderen vinden het erg leuk, dat “brommeren” en op deze manier zie je veel. Onderweg komen we terecht bij een kite festival. Er zijn hier werkelijk duizenden mensen op de been, maar de toeristen onder hen kun je op één hand tellen. Om er te komen komen we in een gigantische file van scooters te staan. Fantastisch om mee te maken, zo tussen al die locals in.

Met het gezin naar Bali; dit mag je niet missen

Echt een “Must Do” op Bali is een bezoek aan Tanah Lot. Deze mooie tempel ligt in zee en met laag water kun je er naartoe lopen. De zonsondergang is hier werkelijk verbluffend, maar inmiddels wel erg toeristisch. We rijden er met huurauto naartoe en worden er uitgenodigd om mee naar de tempel te lopen, om daar met heilig water besprenkeld te worden. Echt een mooie ervaring!

Tanah Lot op Bali - AllinMam.com

Dansvoorstelling in Ubud

We besluiten om de huurauto te houden zo lang we nog op Bali zijn. Het is makkelijk, je bent flexibel en het kost niet heel veel. Op naar Ubud, met eigen auto dus. Als we er aankomen, blijkt dat ze daar in het door ons geboekte hotel de mail niet goed gelezen hebben en er is voor ons dus geen kamer beschikbaar. Gelukkig vinden we snel een ander hotel en boeken hier voor 1 nacht een kamer. Het is een relatief duur hotel en het is er erg druk waardoor we er ook niet langer dan 2 nachten terecht kunnen. We zien hier in Ubud nog een Balinese dansvoorstelling en genieten van het feit dat Eva en Martijn dit soort uitjes ook erg waarderen. Ze vinden het gewoon jammer wanneer de voorstelling is afgelopen.

Dansvoorstelling in Ubud - AllinMam.com

Een dag later verhuizen we zo ongeveer naar de overkant, naar hotel Jalan Jalan. Een kleinschalig hotel met erg vriendelijke mensen. De kinderen kunnen hier heerlijk rondscharrelen.

Ubud bevalt ons wel… Het hier heel relaxed, het is sfeervol en we begeven ons in een prachtige omgeving. Heerlijk idee om hier nog een aantal dagen te verblijven, leuke dingen te doen en te relaxen!

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button