EropUit

Met kinderen naar Bali

Bali lijkt wel specifiek gemaakt te zijn voor reizen met je (jonge) gezin. Ja, het is lang vliegen, maar als je aankomt in deze exotische wereld van tropisch binnenland, sprookjesachtige tempels en witte zandkasteel-stranden, is de vlucht snel vergeten. De Balinezen dragen kinderen als koningen en koninginnen op handen en omdat je op pad gaat met een auto met chauffeur, is het reizen zelf een eitje.

De activiteiten die je ter plaatse doet zijn leuk voor volwassenen en kinderen en laten het hele gezin kennismaken met de Balinese cultuur.

Reisorganisatie Bali Kids is gespecialiseerd in individuele reizen voor gezinnen, zij hebben er al over nagedacht dat je waarschijnlijk liever niet in malariagebieden komt en zorgen ervoor dat de auto’s over kinderstoeltjes beschikken. De activiteiten die je ter plaatse doet zijn leuk voor volwassenen en kinderen en laten het hele gezin kennismaken met de Balinese cultuur. Zo ga je een fietstocht maken tussen de rijstvelden, samen een bloemenoffer maken voor een van de mooie Balinese tempels en in een bootje op zoek naar wilde dolfijnen.

met kinderen naar Bali

Fietsen in Ubud

Vanuit het kunstenaarsplaatsje Ubud, gelegen tussen de rijstvelden, kun je een bijzondere fietstocht maken. Je kinderen krijgen een eigen fiets of kunnen bij jou achterop als ze wat kleiner zijn. Tijdens de tocht zie je uiteraard de rijstvelden, maar ook kleine tempels, versierd met bloemenoffers en je maakt een stop bij een lokale basisschool. Juist voor je kinderen zal het leuk zijn om te zien hoe het Balinese schoolleven is. Anders dan bij ons, want de kinderen lopen bijvoorbeeld rond in een uniform, maar in veel opzichten toch ook hetzelfde. Ook aan de andere kant van de wereld leren de kinderen lezen en rekenen.

met kinderen naar Bali

Bloemenoffer bij de tempels van Tirtagganga

De waterpaleizen van Tirtagganga hebben iets sprookjesachtigs met hun vele vijvers vol bruggetjes, stapstenen, rijk versierde beelden en traptempels. Vroeger gebruikte de Koninklijke familie dit als buitenverblijf, nu mag iedereen er komen en kunnen je kids naar hartenlust spelen tussen het water. De tempels zijn nog steeds in gebruik en hier krijgen jullie de kans om iets van het Balinese hindoeïsme mee te krijgen door zelf een offer te maken. Iedereen krijgt een sarong aan en vervolgens ga je aan de slag met palmbladen, bloemen, rijst en geurige kruiden. Als je wilt, mag je het offer zelf plaatsen. Je zwaait met wierookstokjes en krijgt een slok heilig water.

met kinderen naar Bali

Dolfijnentocht bij Lovina

Het plaatsje Lovina ligt aan een vulkanische strand. Met het bruingrijze zand een ander plaatje dan je wellicht in je hoofd hebt bij een tropische kustlijn, maar wel heel erg geschikt als uitvalsbasis voor een dolfijnentocht. Vroeg in de ochtend gaan jullie aan boord van een vissersbootje, op zoek naar dolfijnen die hier in het wild leven. De visser weet precies waar de scholen garnalen zitten waar de dieren op jagen en voor je het weet hoor je een harde plons: dolfijnen maken hoge sprongen en halen vrolijke capriolen uit. Je kinderen zoeken fanatiek mee naar vinnen die boven het water uitsteken en ondertussen geniet je zelf van een heerlijke dag op het water.

met kinderen naar bali

Met kinderen naar Bali?

Zin gekregen om je koffers te pakken voor Bali? Deze excursies en nog veel meer kun je boeken bij Bali Kids, onderdeel van reisorganisatie Riksja Kids. Aan de hand van bouwstenen stel je jullie eigen individuele reis samen. Reisspecialisten helpen je hier graag bij. Zij zijn zelf moeder, hebben veel verre reiservaring en weten hoe het is om te reizen met kinderen.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button