Eten & drinken

Nieuwe Opperdepop van AH | Da’s lekker!

Daar is hij dan: de nieuwe Opperdepop van Albert Heijn! Wij kregen het nieuwe basiskookboek toegestuurd en doken er meteen in. Eerst enkele weetjes op een rij:

  • voor kindjes van 0 t/m 6 jaar
  • veel verschillende tips
  • allerlei groente- en fruithapjes
  • meer dan 135 recepten
  • leuke ideeën voor feestjes
  • te koop bij Albert Heijn voor maar €9,99

Bevatte de eerste uitgave van Opperdepop recepten voor kindjes van 1 t/m 4 jaar, dit boek begint écht bij de basis en gaat door met lekkere recepten voor kinderen t/m ongeveer 6 jaar. Het is een prachtig boek, dat op de deurmat viel in een groot blik met leuke, kleurige magneetstickers op de voorkant. Wij hebben dan geen koelkast waar deze opgeplakt kunnen worden maar ze hebben inmiddels een mooie plek gekregen op de verwarming naast collega-magneten.

De nieuwe Opperdepop; een lust voor het oog

Het boek is voorzien van prachtige foto’s, waar de ouders misschien nog wel meer trek van krijgen dan de kinderen. Het boek begint met het behandelen van de diverse voedingsgroepen en de zgn 9 pijlers, die je terug vindt in de pyramide voor een goede basis. Er wordt meerdere malen gehamerd op het feit dat het heel belangrijk is om goede vetten binnen te krijgen en daar word ik erg blij van! Na de pijlers komen de recepten per leeftijdsgroep: 1-6 mnd, 7-9 mnd, 10-12 mnd, 1-2 jaar, 2-4 jaar en 4-6 jaar. De recepten worden vergezeld door veel weetjes en tips en uiteraard door hele mooie foto’s. Traktaties en eten voor feestjes en partijtjes worden niet overgeslagen, ziet er allemaal erg leuk en lekker uit. Het boek sluit af met ruimte voor notities, 1 bladzijde per leeftijdsgroep. Leuk om bij te houden hoe jouw kindje leerde eten!

Nieuwe Opperdepop van AH | AllinMam.com

Leuk om te zien dat er heerlijk gevarieerd wordt met de gerechten, zo vind je er niet de geijkte recepten met groente, aardappelen en vlees maar wordt er gekookt met o.a. quinoa, amarant, boekweit en couscous. Ingewikkeld? Nee hoor! Kost veel tijd? Helemaal niet! Bij elk recept staat in 1 oogopslag vermeld hoe lang je bezig bent met de bereiding en als ik er zo doorheen blader zie ik dat de meeste gerechten niet langer dan 15 á 20 minuten bereidingstijd vergen.

Wat mij betreft voor veel mensen een must-have in de keuken, het Opperdepop basiskookboek;
daar ga je zeker weten jarenlang plezier van hebben.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button