Eten & drinken

Tosti’s in broodrooster maken met tosti zakjes

Vind je ook tosti’s uit de broodrooster zo lekker? Van die lekkere brosse, krokante tosti’s die niet platgedrukt zijn onder een grillplaat? Ik weet precies wat je bedoelt. Ik hou ervan! Er is alleen één groot nadeel van tosti’s in de broodrooster maken. En dat is dat de warme kaas die uit de tosti druipt lekker gaat aankoeken onderin je broodrooster. Met nog meer pech brandt het aan. Voor je het weet heb je een tosti die niet aangebrand is maar wél aangebrand smaakt. Ja, zelfs wanneer je een broodrooster mét tostiklem hebt! De oplossing? Tosti zakjes, ook wel grill zakjes, toastzakjes of broodrooster zakjes genoemd. Hieronder alles over deze fijn uitvinding voor het maken van een tosti in een broodrooster.

Tosti in broodrooster maken

Vooropgesteld is het handig om een broodrooster te hebben waarbij de opening breed genoeg is voor twee sneetjes brood. Niet alle broodroosters zijn namelijk zo breed. Er uit trekken als ze er eenmaal in zitten is niet zo’n probleem, maar ze er goed in krijgen wel! Kies daarom voor een broodrooster met een brede opening, waar met gemak twee sneetjes brood op elkaar in kunnen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een broodrooster met tostiklem, hiervan weet je namelijk zeker dat de opening breed genoeg is. Het maken van een tosti in een broodrooster is vervolgens heel makkelijk. Beleg de tosti met jouw lievelingsbeleg en hoppa, in een tosti zakje stoppen!

Lees ook: Maak een koolhydraatarme tosti

Tosti zakjes of broodrooster zakjes

Tosti zakjes, ook wel broodrooster zakjes genoemd, zijn in verschillende groottes verkrijgbaar. Ik vind zelf de grotere maat het handigst. Als je eens wat grotere sneetjes casinobrood hebt, of je wilt eens een “normaal” sneetje brood gebruiken, dan past het zonder proppen in het tosti zakje. De tosti zakjes houden de sneetjes brood goed bij elkaar, waardoor de kans dat je beleg er uit zakt erg klein is. Vaak haal ik halverwege de tosti even uit het broodrooster zakje en draai de tosti om, zodat ook de bovenzijde van de tosti goed verwarmd wordt onderin.

De tosti zakjes kunnen in de loop van de tijd gaan verkleuren. Dat maakt echter niets uit voor de werking, die blijft gewoon hetzelfde. Het ziet er misschien alleen iets minder fris uit! Mocht het je toch storen dan zijn er ook antraciet tosti zakjes verkrijgbaar van Magimix. Deze zijn ook nog eens een stuk hoger dus geschikter voor “normale” sneetjes brood (wel halverwege even omdraaien in het tosti zakje voor een mooi egaal gebruinde tosti).

Pas wel op, want de tosti zakjes kunnen goed heet worden. Gelukkig zitten er bovenin de tosti zakjes gaatjes waardoor je het zakje ook met een mes of een vork uit de broodrooster kunt vissen.

Lees ook: De voor- en nadelen van een contactgrill

Tosti's in broodrooster maken met tosti zakjes - AllinMam.com

Tosti zakjes in de vaatwasser

Heel handig is dat de tosti zakjes afgespoeld kunnen worden met heet water om ze schoon te maken. Ik zet ze zelf gewoon in de vaatwasser. Ze passen precies over een paar houdertjes en blijven tijdens een wasbeurt goed zitten. Ze komen er mooi schoon uit, al zijn ze soms nog wat nat. Om ze goed te laten drogen plaats ik ze vaak voor korte tijd nog even over een glas, waardoor het materiaal niet tegen elkaar geplakt zit.

Toast en grill zakjes voor meerdere doeleinden

Tosti zakjes zijn handig voor het maken van tosti’s in de broodrooster maar ze kunnen ook worden gebruikt voor andere doeleinden. Zo gebruiken veel mensen de zakjes ook voor het maken van tosti’s in de contactgrill. Het is maar net van wat voor soort tosti je houdt. Een platgedrukte tosti waarop de kaas compleet gesmolten is of een tosti die nog lekker bros en waarbij de kaas niet helemaal gesmolten is. Wanneer de zakjes gebruikt worden voor grillen noemt men het vaak grill zakjes. Deze grill zakjes zorgen ervoor dat de platen van je contactgrill mooi schoon blijven. Mocht je een keer geen grill zakjes bij de hand hebben dan kun je hiervoor in de plaats ook gebruik maken van bakpapier. Dat doet in een contactgrill precies hetzelfde.

Boska Toastabags® 16 x 16,5 cm – 3 stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:31

Tosti zakjes 16 x 16,5 cm – 2 stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:32

Tosti zakjes 19 x 18 cm – 4 stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:32

Magimix Toasterbag 14,5 x 20 cm – 2 stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:31

Verkrijgbaar bij

bol.com
servies.nl (€6,59)
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 - 23:31
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button