Weekend weg

Een weekend slapen in pipowagen Weideblick

Het sprak bij mij altijd al tot de verbeelding: slapen in een pipowagen. Geen idee waarom, het leek me gewoon leuk! Vorig jaar keken we dus erg uit naar ons geplande verblijf in pipowagen Weideblick in het Brabantse Bergen op Zoom. Een ongelukje in de week vooraf gooide echter roet in het eten, waarbij mijn dochter haar sleutelbeen brak. We besloten ons verblijf te verzetten en dat zorgde voor kinderen die elke week wel een keer vroegen wanneer we nou in de pipowagen zouden slapen. Helemaal happy en enthousiast zijn ze dus wanneer we dan eindelijk echt een keer aankomen bij deze leuke accommodatie in Bergen op Zoom.

Pipowagen Weideblick

Wat een rust als we aan komen rijden op het terrein van vakantieboerderij Zomerhof. Op de boerderij worden naast de pipowagen 3 andere accommodaties verhuurd: 2 voor 4 personen en 1 voor 8-10 personen, lees ik onderweg.

Parkeren doen we op de hiervoor bestemde parkeerplekken op het gras en nadat de kinderen boer Pieter-Bas een handje hebben gegeven schieten ze meteen richting de speeltoestellen die achterop het terrein naast de pipowagen staan.

Binnenin de pipowagen

Wij laten ons rondleiden over het terrein en nemen een eerste kijkje in de pipowagen. Wat leuk!! Het is natuurlijk klein, zoals verwacht, maar ontzettend leuk ingericht. Alles ziet er netjes én comfortabel uit.

We pakken onze spullen uit en staan er versteld van hoeveel opbergruimte ze in zo’n kleine ruimte hebben kunnen creëren. De bedden zien er uitnodigend uit: ruime 2-persoons bedden met dikke kussens en lekkere dekbedden. Aangezien we boven in het bed toch iets van een hekje missen besluiten we dat ieder met 1 kind in een bed slaapt. De tweede nacht wisselen we, dan hebben ze beiden een keer onderin en een keer bovenin de pipowagen geslapen.

Pipowagen in Bergen op Zoom #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

In de pipowagen is het allemaal eenvoudig maar je hebt alles wat je nodig hebt bij de hand. Aan 2 kanten een stuk aanrechtblad dus genoeg ruimte om spulletjes op te zetten of om een maaltijd voor te bereiden. Een elektrisch kookplaatje, veel pannen, bakjes, schaaltjes, bordjes, bestek en glazen. Ook aan keukenlinnen geen gebrek; onder het kastje vinden we theedoeken, handdoeken en vaatdoekjes. Er is geen stromend water, boven de gootsteen hangt een grote jerrycan die je met water kunt vullen. Elektriciteit is echter op diverse punten aanwezig, evenals licht.

Eerst even genieten van het zonnetje wat zich nu even laat zien. Op de kleine veranda kan ik nog lekker even genieten van het avondzonnetje met uitkijk op de dieren in de weide. Heerlijk die rust hier!

Niet alleen en toch weer wel

In de andere accommodatie zitten op dit moment ook gasten. De tuin is groot en vanuit de pipowagen zien we de andere gasten nauwelijks. Tussen ons in ligt een vijvertje met ruim daar omheen een hek waar ganzen en eenden rond stappen. Daar achter een mooi grasveld met rondom hoge bomen. Je hebt hier echt het gevoel de tuin voor jezelf te hebben.

Vakantieboerderij Zomerhof - AllinMam.com

Veel speelruimte voor de kinderen

Voor de kinderen is het hier echt een feestje. Een grote trampoline, schommel, glijbaan… en dan hebben we het nog niet eens over de dieren gehad. In een grote weide achter de pipowagen lopen een paard, 2 ezels, een aantal herten en geiten. En er zijn wel 6 verschillende kippenrennen!

Ook aan de voorkant van de pipowagen is veel ruimte om te voetballen, te badmintonnen of met de frisbee te spelen. Het doet een beetje idyllisch aan, zo met de appelboom op de voorgrond en een paard in de wei. De kinderen komen hun tijd wel door hier, maar wij ook!

Net als op de camping een stukje lopen voor het toilet

Een pipowagen is natuurlijk veel te klein om een badkamer in kwijt te kunnen en dus moet je, net als op de camping, een stukje lopen voor het toilet. Geen probleem als het aan ons ligt, zijn we wel gewend met onze kampeervakanties. Wat hier wel luxe is ten opzichte van verblijven op een camping: je hebt je eigen badkamer, helemaal voor jouw gezin alleen. De pipowagen is op deze vakantieboerderij namelijk de enige accommodatie zonder sanitair. Fijn dus dat je hier gewoon je toiletspullen kunt laten staan en je handdoeken kunt laten hangen.

Iedere ochtend verse eieren

Beide ochtenden gaan de kinderen samen met de boer de kippen voeren en duiken ze de kippenhokken in op zoek naar verse eieren. Vinden ze in de ene kippenren niets (niet alle kippen leggen eieren), in de andere rennen vinden ze beide ochtenden handen vol. Ze zijn nog warm en om ze warm te houden lijkt het ze een goed idee om ze in een capuchon te verzamelen. Best slim eigenlijk! Als alle eieren verzameld zijn leggen we ze in het kleine winkeltje aan de muur, waar gasten voor 10 cent een ei kunnen kopen.

Uitstapjes in de buurt van de pipowagen

Hoe zeer de kinderen zich ook vermaken bij de pipowagen in de buurt, het is altijd leuk om even de buurt te verkennen. Nu zijn we hier 1,5 dag dus heel veel kunnen we niet doen maar in zo’n geval is Google je grootste vriend. Wij willen graag het centrum van Bergen op Zoom in om daar te lunchen en rond te kijken.

Bergen op Zoom heeft een oud centrum met een rijke historie en dat zie je terug aan de gebouwen. De Grote Markt is prachtig en aan 2 kanten staat het er vol met terrassen. We lunchen lekker buiten, ondanks het feit dat het bewolkt is is de temperatuur lekker. Mosselen op Thaise wijze it is, het ruikt alleen al heerlijk!

Pannenkoeken eten en spelen bij ’t Appeltje

Aan het einde van de dag rijden we richting ’t Appeltje, een leuk restaurant met grote buitenspeeltuin. De kinderen zijn hier wel een tijdje zoet en wij zitten op het terras. Ook hier geldt: bewolkt weer maar de temperatuur is prima! Ideale plek om te vertoeven met kinderen. Je kunt alleen de speeltuin in door eerst over het terras te lopen, wat andersom betekent dat kinderen alleen de speeltuin uit kunnen door ook eerst over het terras te lopen. We bestellen pannenkoeken en als de kinderen helemaal afgeblust zijn rijden we terug naar de pipowagen.

Een pipowagen huren: superleuk!

Dat slapen in een pipowagen garant staat voor veel plezier, dat kunnen we wel beamen dit weekend. Ok, de kinderen zijn wat lastig in slaap te krijgen, het is natuurlijk veel leuker om lekker te rotzooien in zo’n leuk stapelbed met alleen maar een gordijntje ervoor! Eigenlijk is het een kwestie van zo lang mogelijk proberen wakker te blijven :-) Uiteindelijk zijn ze toch echt allebei aan hun eindje en vallen ze heerlijk in slaap.

Een pipowagen is leuk maar er zijn nog veel meer leuke accommodaties te huur, zowel in binnen- als in buitenland. Belvilla biedt heel veel bijzondere vakantiehuizen en accommodaties aan, de moeite waard om eens lekker rond te snuffelen in het aanbod. Een weekend logeren in een pipowagen kunnen de kinderen afstrepen van hun lijstje met “gekke plekken om te slapen”. Op naar de boomhut en de Mongoolse yurt!

 

Adres

Pipowagen Weideblick 
Groenewoudseweg 22
4613 BH Bergen op Zoom

Praktische informatie

-Goede WiFi in de pipowagen
-Eigen badkamer met toilet, wastafel en douche (in ander gebouw)
-Veel ruimte voor de kinderen om te spelen
-Helpen met het verzorgen en voeren van de dieren

Lokatie

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button