EropUit

Natuur Speeleiland Haarlem; lekker buiten ravotten

Vandaag trapt SIRE af met de campagne “Jongens hebben meer ruimte nodig“. Kinderen en dan vooral jongens, moeten meer buiten spelen. Dit is goed voor het zelfvertrouwen en ze blijken het ontwikkelingstechnisch gezien gewoon ook echt nodig te hebben. Jongens waarbij echt jongensgedrag wordt afgeremd zouden eerder in zichzelf gekeerd raken en het idee hebben dat het allemaal niet zo veel uitmaakt wat ze doen en voor wie.

Ik vind dat kinderen meer ruimte nodig hebben en inderdaad, lekker buiten moeten spelen in plaats van binnen. Die van mij struint meerdere malen per week de buurtsteegjes en bosjes door met zijn walkie talkie en vriendjes. Aan de overkant van de weg is ergens een “geheime hut”. Ik weet dankzij zijn GPS-horloge de locatie van de geheime hut al lang, maar daar gaat het niet om. Hij is heerlijk buiten aan het spelen!

Natuur Speeleiland Haarlem

In Haarlem is sinds dit jaar een geweldige buitenspelplek: Natuur Speeleiland Haarlem. Het idee achter Natuur Speeleiland Haarlem is om kinderen veel meer buiten te laten spelen, ze zelf dingen te laten ontdekken en de zintuigen te prikkelen. Op het eiland kunnen ze op eigen houtje van alles ontdekken en doen wat ze willen! Je betreedt het eiland via een containerbrug, met daarin kijk-platen met allerhande insecten. Op het speeleiland kunnen kinderen hutten bouwen van pallets, oude lappen stof en planken.

Ze kunnen vlinders bekijken, insecten zoeken, ravotten, kliederen, klimmen op de hooibalen, een parcours afleggen, het doolhof bezoeken of een wens achter laten op de wenstoren. Ook is er een moestuin en zijn de medewerkers van het speeleiland ten alle tijden aanwezig om de kinderen mee te nemen in wat er te doen en te zien is.

De kleine bezoekers krijgen standaard een beker limo en een appel. Er is geen verkooppunt voor snoep, fris, ijs of andere ongezonde dingen. Je mag wel eigen eten mee naar binnen nemen, maar bij voorkeur zo gezond mogelijk.

Voor de grote mensen is er een zithoek met palletbanken waar je heerlijk zicht hebt op de kinderen terwijl zij het speeleiland ontdekken. Koffie, thee en frisdrank is bij de buren in “de Kas” te verkrijgen in coffee-to-go-bekers. Deze mama had wel een festivalgevoel met de sanitaire voorzieningen: dat zijn namelijk dixie’s. Maar, je mag ook bij de buren naar het toilet.

Wij waren er met Florens zijn kinderfeestje en ze zijn zoet geweest van 11.30u tot 16.00u en eigenlijk waren de jongens (9-10jr) nog niet uitgespeeld. Ook voor de kleinere kinderen is dit een leuke plek om een middagje te spelen. De jongens zeiden zelf dat ze in tijden niet zo’n stoer feestje gehad hadden. Leuk om te horen aan het einde van de dag, toch?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button