Europa

Plastic vissen in Amsterdam met de blogboot

Zaterdag 18 september 2021 was het World Cleanup Day. Nederland stak op deze dag de handen flink uit de mouwen om zwerfafval te verzamelen, samen met 180 andere landen. Alleen in Nederland al waren er 41.342 geregistreerde deelnemers; maak je eens een voorstelling hoeveel zwerfafval er door deze mensen is verzameld! Overduidelijk bleek dat statiegeld op kleine flesjes werkt, het verzamelde aantal plastic flesjes lag maar liefst 37% lager dan vorig jaar. Alle beetjes helpen, dat zie je maar weer.

Plastic vissen in Amsterdam met Starboard Boats en blogboot

Een aantal dagen later ben ik met een aantal bloggers ook plastic aan het vissen, tijdens een tocht met de blogboot door de Amsterdamse grachten. Deze cleanup boottocht wordt gefaciliteerd door Starboard Boats, onder genot van een hapje en een drankje. Starboard Boats organiseert elke maand een plastic vistocht, waarna het opgeviste plastic wordt overgedragen aan Sharepack. Dit bedrijf maakt van dit plastic weer producten die dagelijks worden gebruikt. Denk aan speelgoed voor kinderen, maar ook kantoorartikelen en lampen bijvoorbeeld. Starboard Boats doet uiteraard niet alleen aan cleanup boottochten. Je boekt een van de elektrische boten ook voor een uitje met vrienden, familie of collega’s. Ook Amsterdam Light Festival tickets zijn verkrijgbaar bij Starboard Boats.

Plastic vissen in Amsterdam en kennismaken met nieuwe merken - AllinMam.com

Kennismaken met mooie merken op de blogboot

De blogboot is een terugkerend event, georganiseerd door Marguerita van Marstyle.nl. Tijdens een blogboot rondvaart nodigt Marguerita bloggers én merken uit, zodat zij op een ongedwongen manier kennis met elkaar kunnen maken. Tijdens onze rondvaart varen er mensen mee voor de merken Hyundai, Gardena en Sodastream. Er wordt een korte presentatie gehouden waarna een aantal producten kunnen worden bekeken.

Plastic vissen in Amsterdam en kennismaken met nieuwe merken - AllinMam.com
Plastic vissen in Amsterdam en kennismaken met nieuwe merken - AllinMam.com

Hyundai

In het geval van Hyundai is dit natuurlijk een beetje lastig, het product van dichtbij bekijken. Maar we krijgen een goede indruk van de energiezuinige auto’s van Hyundai. Zo wist ik niet dat Hyundai veel gebruik maakt van gerecyclede producten. Alles wat je aanraakt bijvoorbeeld in het nieuwste model Hyundai (Ioniq 5) is gemaakt van gerecycled materiaal. En dat je met deze nieuwste elektrische auto maar liefst 500 km af kunt leggen voor je weer opnieuw op moet laden verbaasde me ook. Daar kun je nog eens mee op vakantie, met zo’n actieradius! Binnenkort nemen we één van de energiezuinige Hyundai modellen mee voor een testrit.

Plastic vissen in Amsterdam en kennismaken met nieuwe merken - AllinMam.com

Sodastream

Sodastream is voor mij geen vreemde, al een aantal jaren staat er een bij mij een Sodastream Spirit op het aanrecht. Ik ben niet fan van alle smaakjes, favoriet is hier de orange smaak. Maar een smaakje hoef je niet per se toe te voegen aan het bruiswater van Sodastream. Je kunt het ook heel goed naturel drinken. De hoeveelheid bubbels kun je ook zelf bepalen. We drinken op de blogboot vers gemaakte mocktails; een lekker drankje met bruisend water uit de Sodastream Spirit met vlierbloesemsiroop (IKEA), beetje limoen en muntblaadjes. Een heerlijk en lekker verfrissend drankje! Wanneer je een Sodastream apparaat gebruikt ben je goed bezig voor onze planeet. Met 1 cylinder (koolzuur) vul je namelijk tot wel 60x een Sodastream fles van 1 liter! Sodastream flessen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en zo nu en dan ook nog eens in verschillende kleuren.

GARDENA

GARDENA laat ons kennismaken met het GARDENA combisystem. Dit systeem bestaat uit een steel waar je allerlei combisystem-gereedschap aan vast kunt klikken. De steel is lekker lang, wat voorkomt dat je continue met gebogen rug in de tuin aan het werk bent. Ook hoef je niet bang te zijn dan een opgezet stuk los komt van de steel tijdens het tuinieren. Je klikt een opzetstuk eerst vast en draait het daarna nog eens stevig aan met een vastzetschroef. Er zijn ontelbaar veel opzetstukken verkrijgbaar. Denk aan bezems, harken, voegenborstels, krabbers, ragebollen, gootreinigers, fruitplukkers, sneeuwschuivers en veel meer.

Plastic vissen in Amsterdam en kennismaken met nieuwe merken - AllinMam.com

Derma

Een vertegenwoordiger van Derma is er niet bij op de blogboot, maar we krijgen wel een product van dit merk mee. Ik ben zelf niet bekend met de zonnebrandproducten van Derma, dus bij thuiskomst doe ik meteen wat onderzoek. Ik vind het namelijk altijd wel belangrijk om te weten dat een zonnebrandcrème geen schadelijke stoffen bevat. De Derma Sunlotion SPF 30 bevat geen uitdrogende alcoholen en is ook nog eens parfumvrij. Daar smeer ik mezelf en mijn kinderen dan graag mee in als het mooi weer is!

Plastic vissen in Amsterdam en kennismaken met nieuwe merken - AllinMam.com

Rondvaart door de grachten van Amsterdam

Naast het plastic vissen, bekijken van alle producten, lekkere hapjes eten en drankjes drinken moeten we natuurlijk niet vergeten om ook te genieten van de uitzichten die een rondvaart door de grachten van Amsterdam met zich mee brengt. Elke keer verbaas ik me er weer over dat wij zo dicht bij deze bijzondere stad wonen. Zeker wanneer ik me realiseer dat er ontzettend veel mensen van over de hele wereld deze kant op komen om deze bijzondere stad te bewonderen!

Plastic vissen in Amsterdam en kennismaken met nieuwe merken - AllinMam.com
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button