Noord-, Midden- en Zuid Amerika

Wat te doen in Ecuador? Een aantal tips

Ecuador, gelegen op de evenaar in Zuid-Amerika, is een bestemming die het allemaal heeft. Van hoge pieken van de Andes tot exotische dieren van de Galapagoseilanden. Dit land is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Wat kun je precies doen en zien in Ecuador? In dit artikel nemen we je mee langs een aantal hoogtepunten in Ecuador.

Bezoek Quito, de hoofdstad van Ecuador

Als je plannen maakt voor een reis naar Ecuador, dan moet je zeker de hoofdstad Quito op je lijstje zetten. Quito is niet zomaar een stad, het is een plek die bol staat van geschiedenis en cultuur. Het historische centrum van de stad is erkend als UNESCO Werelderfgoed; het is een van de best bewaarde historische centra in heel Zuid-Amerika. Het is aan te raden om zeker een dag uit te trekken om door de smalle straatjes van het historische centrum te dwalen. Het is alsof je een stap terug in de tijd doet. Overal zie je prachtige oude gebouwen, indrukwekkende kerken en kleurrijke huizen. En dan hebben we het nog niet eens over de vele uitkijkpunten die er in de stad te vinden zijn. Vanaf deze viewpoints kijk je uit over de stad en op de omliggende bergen.

Wat te doen in Ecuador? Een aantal tips - AllinMam.com

Ontdek de natuur in het Amazonewoud

Een andere aanrader is een bezoek aan het Amazonewoud. Het gedeelte dat in Ecuador ligt tenminste, want de Amazone strekt zich natuurlijk uit over verschillende landen. Vanuit Ecuador is het goed te doen om een jungletocht te maken. Terwijl je door de dichte jungle trekt, omringd door het geluid van krijsende apen en het gezoem van insecten, zul je versteld staan van de unieke flora en fauna die dit gebied rijk is. Van felgekleurde vogels tot exotische planten en bloemen; er is veel te zien en te ontdekken. Je avontuur in het Amazonewoud is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele inheemse gemeenschappen die er leven. Deze gemeenschappen, diep genesteld in het hart van het woud, bieden een unieke kans om meer te leren over de traditionele levenswijzen en de rijke cultuur van de inheemse bevolking.

Wat te doen in Ecuador? Een aantal tips - AllinMam.com

Verken de Galapagoseilanden

Een bezoek aan de Galapagoseilanden als verlengde van je reis naar Ecuador is misschien wel de grootste aanrader in dit artikel. Deze prachtige eilanden liggen op een afstand van ongeveer 1000 kilometer van de kust van Ecuador. De unieke dierensoorten op de eilandengroep hebben niemand minder dan Charles Darwin geïnspireerd tot zijn beroemde evolutietheorie. Met een rondreis op de Galapagoseilanden heb je de kans om unieke dieren te zien die je nergens anders zult tegenkomen. Denk onder meer aan reuzenschildpadden, zeeleguanen, pinguïns, pelsrobben, albatrossen en blauwvoetgenten.

Wat te doen in Ecuador? Een aantal tips - AllinMam.com

Beklim een vulkaan in Ecuador

Ecuador is rijk aan vulkanen. De hoogste vulkaan in Ecuador is de Chimborazo, met een hoogte van 6263 meter. De vulkaan is inactief en mede daardoor een populaire plek voor wandelingen en trekkingen. De Cotopaxi is met een hoogte van 5897 meter een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. Dit zijn nog maar twee van de 70 vulkanen in Ecuador. Keuze genoeg dus als je er eentje wilt beklimmen! Doe dit wel altijd onder begeleiding van een gids, die het gebied goed kent. Ben je minder geoefend maar wil je toch genieten van het uitzicht bovenop een vulkaan? Dan is de Pichincha (4698 meter hoog) een aanrader. Deze vulkaan ligt naast Quito en is via een kabelbaan te bereiken. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

Wat te doen in Ecuador? Een aantal tips - AllinMam.com

Een reis om nooit te vergeten

Van het verkennen van de historische straten van Quito tot het ontdekken van de ongerepte natuur van het Amazonewoud; Ecuador heeft veel te bieden. Daarnaast is het ook een land dat gemakkelijk te bereizen is. Het openbaar vervoer is goed geregeld en de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Bovendien is het ook een relatief veilig land om te bezoeken, zolang je je gezond verstand gebruikt en de lokale adviezen volgt.

Back to top button