Ouderschap

Hulp bij rouwverwerking kind: DoodGewoon

Het is iets waar niemand aan wil denken maar helaas gebeurt het maar al te vaak; kinderen krijgen te maken met een overlijden in zeer directe omgeving. Opa’s en oma’s overlijden, dat is iets waar kinderen vaak naartoe kunnen leven en als het vrij plotseling is dan kunnen ze het vaak wel een plekje geven omdat opa of oma al “oud” was (uitzonderingen daargelaten natuurlijk). Maar wat als er een vader, moeder, broertje of zusje overlijdt? Of een klasgenootje? Zeg het maar, ik zou het echt niet weten.

DoodGewoon: Rouwverwerking bij kind

Kinderen gaan anders met dergelijke situaties om dan volwassenen en vaak is het moeilijk om elkaar te begrijpen. Het boek DoodGewoon, geschreven door Lies Scaut, kan een helpende hand bieden bij de rouwverwerking van een kind. Het boek houdt een tijdslijn aan waarop alle mijlpalen voorkomen die een kind gedurende het schooljaar heeft. Deze tijdslijn bevindt zich aan het begin van het boek en in het boek worden deze mijlpalen behandeld. Hoe kun je een kind ondersteuning bieden en op welke manier? In welke fase van het rouwproces valt de mijlpaal en hoe ga je hier als ouder, leerkracht of hulpverlener mee om?

In het boek worden de beschouwingen rond leven en dood in verschillende religies onder de loep genomen. Er wordt goed beschreven hoe kinderen in verschillende leeftijdsfases omgaan met een sterfgeval, hoe verdriet zich kan vastzetten in het lichaam en het laat zien hoe je rouwreacties kunt aflezen in het gedrag van een kind.

Rouwverwerking bij kinderen | AllinMam.com

Ik ben (gelukkig) geen ervaringsdeskundige op dit gebied maar ik kan me voorstellen dat dit boek voor veel ouders, verzorgers, hulpverleners en leerkrachten veel informatie en tips uit dit boek kunnen halen waardoor ze kinderen op de best mogelijke manier kunnen begeleiden en ondersteunen en een heftige fase van hun nog maar korte leven.

[bol_product_links block_id=”bol_5841c2d25829a_selected-products” products=”9200000040710215″ name=”doodgewoon” sub_id=”” link_color=”D4339C” subtitle_color=”E0E0E0″ pricetype_color=”827A80″ price_color=”D4339C” deliverytime_color=”827A80″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”663″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

*Dit artikel bevat affiliate links

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button