Europa

De Skip Generation trend waait over naar Martinhal

De ‘Skip Generation vakantie’-trend is groeiende, blijkt onder andere uit een onderzoek van Saga Magazine uit de UK (2019). Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk maar ook in Nederland gaan kinderen er steeds vaker op uit met opa en oma, zónder hun ouders. Ook bij Martinhal Family Hotels & Resorts in Portugal checken grootouders steeds vaker in samen met hun kleinkinderen. Uit ervaring weet Martinhal welke 5 ingrediënten een skip gen-vakantie tot een succes maken:

1. Simple things in life

Het zijn de simpele dingen in het leven die de grootste indruk maken op een kind. En opa’s en oma’s zijn een kei in het maken van deze herinneringen. Ze hebben oog voor de details die ouders in de alledaagse haast vaak over het hoofd zien en het geduld om de kleinkinderen hierover te vertellen en te leren: van het bakken van een appeltaart tot samen tuinieren, vogels spotten of puzzelen. Zo ook tijdens een skip generation-vakantie, waarbij het draait om extra quality time met de kleinkinderen. Binnen én buiten. Bij Martinhal kunnen grootouders en kleinkinderen in de natuur rondom het hotel en/of resort hun hart ophalen. Zo ligt Martinhal Sagres bijvoorbeeld middenin een van de mooiste natuurparken van Portugal – Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina – en zijn alle Martinhal hotels, villa’s en stadsappartementen voorzien van een ruime keuken en woonkamer voor een extra huiselijk gevoel.

Skip Generation trend waait over naar Martinhal - AllinMam.com

2. Nieuwe dingen leren

Het leren van nieuwe dingen houdt je jong, het geeft een energieboost en zorgt voor vrolijke gezichten. Uit onderzoek van het Engelse Saga Magazine* blijkt dat 4 op de 5 Engelse 50+ ers graag met hun kleinkinderen op vakantie gaan om actief te blijven. Bij alle Martinhal locaties staat ‘samen nieuwe dingen leren’ hoog in het vaandel. Van zwem- en yogalessen, tennissen, kookworkshops en mocktails shaken in Sagres en Cascais tot een golfles in Quinta do Lago. En wat is er leuker dan om dat samen met opa en oma te doen? Bij Martinhal Chiado in Lissabon maak je gemakkelijk een uitstapje naar de musea en culturele bezienswaardigheden in de stad en ben je na een wandeling door het historische centrum zo weer ‘thuis’.

3. Samen aan tafel

Er gaat niets boven de zelfgemaakte pannenkoeken of appelmoes van oma. Toch is uit eten gaan op vakantie iets waar grootouders en kleinkinderen samen ook van kunnen genieten. Het is dan prettig als er in het restaurant speciaal rekening gehouden wordt met de kleine gasten zodat opa en oma ontspannen met hen kunnen tafelen. Bij Martinhal zijn comfortabele kinderstoelen aanwezig en bereidt de chef speciale kindergerechten of verse babypurees. Terwijl de kinderen zich na het eten vermaken in de Kids Corner van het restaurant, genieten de grootouders nog even in alle rust van hun cappuccino “mét de schuimlaag er nog op”.

Skip Generation trend waait over naar Martinhal - AllinMam.com

4. Easy going bestemming

Een belangrijk ingrediënt voor een geslaagde ‘skip-gen’ vakantie is een toegankelijke bestemming. Tip: zorg ervoor dat de reis niet te lang duurt en er op de plaats van bestemming genoeg voorzieningen en activiteiten zijn, zowel voor de kinderen als hun grootouders. Martinhal biedt een privé-transfer service inclusief kinderzitjes van het vliegveld naar het hotel en terug. Daarnaast helpt de baby-conciërge opa’s en oma’s graag een handje en zet alle benodigdheden voor aankomst alvast klaar op de kamer (van flessenwarmers en kinderbedjes tot traphekjes). Dat bespaart hen een hoop gesjouw en geregel. Daarbij zijn er speciale grootouder-kind spabehandelingen te boeken om samen lekker te ontspannen.

5. Een goede voorbereiding..

Relaxed op reis met kinderen? Dat vraagt om een goede voorbereiding. Dat geldt niet alleen voor gezinsvakanties maar zeker ook voor skip generation-reizen. Zijn de favoriete knuffels ingepakt? Slapen de kinderen nog met een nachtlampje? En zit er in de handbagage genoeg ‘afleiding’ voor onderweg? Een extra tip: neem een kopie van het paspoort van de ouders en een schriftelijke verklaring mee waarin staat dat zij akkoord gaan met deze vakantie. Vooral wanneer de achternamen van grootouders en kleinkinderen niet overeen komen is het goed om voorbereid te zijn op de vragen die hierover gesteld kunnen worden op het vliegveld.

*Populus interviewde 12.308 Engelse volwassenen tussen 22 en 28 januari 2019 namens Saga. Alle bevindingen zijn onafhankelijk en representatief voor de UK.

Skip Generation trend waait over naar Martinhal - AllinMam.com

Over Martinhal Family Hotels & Resorts

Van een hotel in het beroemde Quinta do Lago in de Algarve, tot een locatie in de prachtige stadskern van Lissabon. De hotelketen Martinhal Family Hotels & Resorts wordt geroemd om zijn unieke familieconcept. De vier hotels Martinhal Sagres, Martinhal Cascais, Martinhal Chiado, Martinhal Quinta behoren allen tot het prestigieuze Duitse label Kinder Hotels en zijn ontworpen in samenwerking met families. Martinhal biedt luxe familievakanties met een bijzonder hoog niveau van familievriendelijke accommodaties, restaurants, bars en voorzieningen voor kinderen. De essentie van Martinhal is het samenbrengen van luxe, comfort, design en uitstekende service voor het hele gezin. 

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button