Reistips

13 dingen die je extra waardeert na vakantie in een tent

Wanneer je thuiskomt van vakantie waardeer je alles wat je hebt dubbel zo veel, heb jij dat ook? Vooral wanneer je 3 weken hebt doorgebracht in een tent waan je jezelf in een zee van luxe wanneer je over de drempel van je huis stapt, je koelkast opentrekt en kookt op je 5 pits gasfornuis.

1. Wat is de koelkast gróóóóóót!

Wat een ruimte in de koelkast! Eindelijk alles weer niet opgestapeld neerzetten. Zo lekker om gewoon meteen te kunnen pakken wat je nodig hebt zonder eerst alles uit de koelbox te halen om het vervolgens weer (in bepaalde volgorde) terug te zetten.

2. Lekker koel in huis

Nee we hebben geen airco in huis maar jeetje wat is het lekker koel. En dan waren we niet eens in Zuid Frankrijk op vakantie waar met gemak elke dag de 35 graden aan wordt getikt en het kwik ’s nachts niet onder de 20 graden zakt. Ook wanneer het “maar” 25 graden is; met volle zon op je tent fik je gewoon je hut uit.

3. Verdwijnen in je eigen bed

Na 3 weken slapen op de grond (ok, wij lagen dit jaar luxe) is het een genot om onder je dekbed te kruipen en weg te zakken in je lekkere zachte matras. Lag mijn bed altijd al zo lekker?

4. Het lijkt wel of mijn gasfornuis is gegroeid

Hoeveel pannen wil je kwijt op je gasfornuis? Roept u maar! Een wok, een steelpannetje en ook nog een grilplaat? Geen probleem! Niet meer tobben met kampeerpannetjes op een 2 pittertje. Alsof er een wereld voor je open gaat.

5. Oooo wat hou ik van de stofzuiger

Dat vegen in die tent; elke dag weer. En niet 1x, nee talloze keren. Vooral als het een beetje waait en het al dagen droog is. Of als er net gras gemaaid is. Een jaar lang geen gras en zand meer op de vloer, hoera!

6. Ruime keuze uit (schone) kleding

Had ik echt zo veel kleren? Als je terugkomt van een kampeervakantie lijkt je kledingkast veel voller te zijn dan daarvoor. Lekker om elke dag voor die kast te staan en op je gemak te kiezen wat je aan gaat trekken, in plaats van over propvolle tassen heen te hangen op zoek naar iets wat nog schoon is.

7. Je eigen toilet zit het lekkerst

Iedereen zal het hiermee eens zijn! Eindelijk jezelf weer even terugtrekken in dat kleine hokje zonder dat je bang bent dat anderen je horen of er mensen ongeduldig staan te trappelen om ook hun behoefte te doen. En schoon, wat is het toilet thuis schoon!

8. De fiets weer kunnen pakken

Ok er zijn mensen die fietsen meenemen op vakantie, maar wij dus niet. Het voelt de eerste dagen na thuiskomst luxe om naar buiten te stappen en op je fiets naar de winkel te kunnen rijden in plaats van weer die ellenlange weg aflopen richting de campingwinkel. En terug, bepakt en bezakt met boodschappen (die vervolgens niet in de koelbox passen ;-)

9. Dáááág ongedierte!

Niet meer op zoek naar de keukenrol om met afgescheurde stukjes papier spinnen, oorwormen en ander ongedierte uit je tent te verwijderen. Geen geritsel van veldmuisjes midden in de nacht en geen vliegen meer op je eten. Luxe dus! Tenzij je thuis aan de slag moet met muizen bestrijden natuurlijk…

Lees ook: Deze kampeerders kom je tegen op de camping

10. Geen wachtrijen meer voor de douche

Douchen zo lang je wilt, zonder muntjes. Zonder water dat bij je douchende buurvrouw vandaan over jouw voeten stroomt, zonder verstopte putjes en hopen haren in hoekjes. Zonder wachtende mensen die je hoort zuchten en steunen, wachtend voor het deurtje van de douche met de lekkerste straal. Hadden wij thuis echt altijd al zo’n lekkere douchestraal?

11. Niet meer afwassen

De afwasmachine is top. En daarmee heb ik denk ik meteen genoeg gezegd.

12. Wifi

Niets frustrerender dan niet werkende Wifi. Ik hoor je denken: “Je bent op vakantie! Kappen met dat internet!” Mee eens, maar tóch is het lekker dat wanneer er wordt gezegd dat er Wifi is deze het ook doet. Net als thuis.

13. Klaar met de praatjes over het weer

“Nou wat een weer he vandaag, maar morgen wordt het beter hoor, zeggen ze”. Elke dag weer, waar je ook gaat of staat op de camping praten mensen over het weer. Ik heb er even genoeg over gehoord :-)

Maar echt, ondanks alle bovenstaande puntjes hou ik van kamperen en alhoewel ik er nu weer even klaar mee ben kijk ik er vanaf begin volgend jaar weer helemaal naar uit! En jij?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button