Kinderen

Tips voor het slim kopen van kleding voor je kinderen

Kinderkleding kopen kan een flinke uitdaging zijn. Niet alleen groeien kinderen als kool, hun smaak kan ook van de ene op de andere dag veranderen. Daarnaast wil je natuurlijk ook letten op de kwaliteit en duurzaamheid van de kleding. Maar hoe pak je dat slim aan zonder dat het je een fortuin kost? In dit artikel geven we je een aantal tips voor het slim kopen van kinderkleding.

Kijk wat je kunt hergebruiken van oudere kinderen

Heb je al eens in de kledingkast van je oudere kinderen gekeken? Vaak kun je daar prima kledingstukken vinden die hergebruikt kunnen worden. Ook nog eens leuk, want zo kun je de favoriete babykleding van je eerste kindje hergebruiken voor je nieuwe baby. Heb je al oudere kinderen? Dan zijn het vooral basisstukken zoals jeans, truien en t-shirts die vaak nog in goede staat verkeren. Dat scheelt weer!

Hergebruik van kleding is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Door kleding een tweede leven te geven verminder je de vraag naar nieuwe kleding. En dat is weer goed voor de planeet.

Natuurlijk is het belangrijk om te kijken of deze kleding nog past bij de stijl en smaak van je jongere kind. Niet alle kinderen vinden het leuk om de kleding van hun oudere broer of zus te dragen. Maar als ze er geen problemen mee hebben is het een geweldige manier om geld te besparen.

Koop op de groei, in de uitverkoop

Je hebt vast wel eens gehoord van kopen op de groei. Dat betekent dat je kleding een maatje groter koopt, zodat je kind er langer plezier van heeft. Dit kan zeker een slimme zet zijn, vooral als je goede aanbiedingen tegenkomt tijdens de uitverkoop.

Kopen in de uitverkoop is een goede manier om te besparen op kinderkleding. De prijzen zijn dan vaak flink verlaagd en er is meestal nog genoeg aanbod. Het is handig om alleen kledingstukken te kopen waarvan je zeker weet dat je kind ze ook echt gaat dragen. Is je kind bijvoorbeeld gek op korte broeken of ben je juist op zoek naar korte jurken voor kinderen? Sla dan je slag in de uitverkoop ná het zomerseizoen en bestel een maatje groter voor het volgende jaar.

Combineer items met elkaar; creëer meerdere setjes

Een andere slimme manier om geld te besparen en tegelijkertijd de garderobe van je kind uit te breiden is door kledingstukken met elkaar te combineren. Met een paar basisstukken kun je al heel wat verschillende outfits samenstellen. Een goede jeans, een paar leuke t-shirts en een warme trui kunnen al voor veel variatie zorgen.

Probeer bij het kopen van nieuwe kleding ook te bedenken hoe je deze kunt combineren met wat er al in de kast ligt. Een nieuw shirtje hoeft niet per se alleen met die ene broek gedragen te worden. Misschien staat het ook wel leuk bij dat rokje of die shorts. Door te mixen en matchen kun je met een beperkt aantal kledingstukken toch veel verschillende outfits creëren.

Het is ook handig om te investeren in kledingstukken die zowel casual als netjes gedragen kunnen worden. Een mooie blouse of een nette broek kan bijvoorbeeld prima naar school, maar ook naar een verjaardag of een andere speciale gelegenheid. Zo hoef je niet voor elke gelegenheid een aparte outfit te kopen.

Back to top button