Reistips

Voor het eerst kamperen, wat neem je mee?

Als je voor het eerst gaat kamperen is het even puzzelen wat je allemaal mee gaat nemen. Een tent is natuurlijk overduidelijk, net als een slaapzak waarin je ‘s nachts lekker warm blijft. In dit artikel een opsomming van producten die, naast een tent en slaapzak, fijn zijn om bij je te hebben tijdens een kampeervakantie.

Slaapmatje of luchtbed

Ben je een makkelijke slaper, of hou je van meer comfort? Er zijn namelijk diverse mogelijkheden als het om slapen gaat. Wil je licht reizen, of ga je met je tent rondtrekken, dan is een licht slaapmatje fijn om bij je te hebben. Slaapmatjes zijn er in verschillende uitvoeringen. Self-inflatable slaapmatjes zijn echter het meest populair. Ze nemen weinig ruimte in beslag en eenmaal op de plek van bestemming kun je het ventiel opendraaien en vult de mat zichzelf met lucht. Blijf je langere tijd op één plek met je tent? Dan is een intex luchtbed wellicht comfortabel. Ook intex luchtbedden zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen.

Opvouwbaar krukje

Op de grond zitten is natuurlijk prima, voor een niet al te lange tijd. Maar een stuk comfortabeler is het wanneer je op een krukje kunt zitten. Zeker wanneer je een lekkere maaltijd klaar maakt op een gaspitje. Er zijn diverse opvouwbare krukjes te koop. Sommige uitvoeringen zijn opgevouwen zó klein dat ze zelfs in de achterzak van je broek passen. Ook handig zijn de krukjes waar je een passend dienblad bij koopt. Zo kun je het als krukje gebruiken maar ook als tafeltje.

Waslijn

Iets wat nog wel eens vergeten wordt is een waslijn. Ach, die handdoeken droog ik wel op de scheerlijnen van m’n tent denk je misschien. Dat kan, maar best irritant als iedere keer je was naar beneden zakt. Een goede waslijn weegt weinig en kun je gemakkelijk spannen tussen bijvoorbeeld twee bomen. Bovendien kun je zo’n waslijn lekker strak spannen, waardoor je handdoeken niet half op de grond hangen. Een klein pakketje om mee te nemen waar je veel plezier van gaat hebben.

Tarp

Vooral bij slecht weer is het fijn om wat extra ruimte te hebben om te zitten. Helemaal wanneer je een laag tentje hebt, waar je echt alleen maar ineengedoken in kunt zitten. Een tarp biedt hier echt uitkomst. Het doek is ideaal om extra ruimte te creëren voor als het slecht weer is. Zo kun je toch lekker droog zitten. Maar een tarp is ook ideaal voor het creëren van een schaduwplek. Multifunctioneel dus!

Nog meer handige kampeerspullen

Met bovenstaande kampeerspullen ben je er natuurlijk nog niet. Maar het zijn nou net een aantal producten die vaak over het hoofd gezien of vergeten worden. En waar je eerste kampeerervaring wel een stuk leuker én comfortabeler door kan worden!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button