Europa

Wat zijn Rothenburger Schneeballen? Smaken en achtergrondinformatie

Rothenburger Schneeballen zijn traditionele Duits gebakjes, of beter gezegd koekjes. De naam maakt meteen de oorsprong van de ballen duidelijk: de stad Rothenburg ob der Tauber in Duitsland. Het zijn ballen gemaakt van deeg, die worden gebakken in olie. Rothenburger Schneeballen zijn een populair souvenir voor toeristen die de stad Rothenburg ob der Tauber bezoeken en worden vaak verpakt in mooie dozen en versierd met linten en strikken. Het is een zoete traktatie die al sinds de 18e eeuw wordt gegeten en nog steeds populair is in heel Duitsland.

Hoe worden Rothenburger Schneeballen gemaakt?

Het deeg voor Rothenburger Schneeballen wordt gemaakt van bloem, eieren, boter, suiker en room. Na het kneden wordt het deeg in slierten gesneden. Deze slierten deeg worden dan losjes tot een luchtige bal gerold met een diameter van ca. 10cm. De ballen worden vervolgens gebakken in hete olie, totdat deze mooi goudbruin zijn. Daarna worden Schneeballen door de poedersuiker gerold. Dit geldt tenminste voor de klassieke Rothenburger Schneeballen. Steeds vaker worden er ook Rothenburger Schneeballen met andere zoete toppings verkocht, zoals chocolade of kaneel.

Verschillende smaken Rothenburger Schneeballen

De klassieke Rothenburger Schneeballen zijn dus bedekt met poedersuiker. Zo worden de Schneeballen al eeuwenlang in Rothenburg ob der Tauber gemaakt. Er wordt echter veel geëxperimenteerd, wat maakt dat bepaalde “nieuwe” smaken steeds populairder worden:

Vanille Rothenburger Schneeballen – Hierbij wordt poedersuiker op de Schneeball vervangen door vanillepoeder, voor een lichte vanillesmaak.

Chocolade Rothenburger Schneeballen – De Schneeball wordt bedekt met chocoladeschilfers of met een chocoladelaagje.

Kaneel Rothenburger Schneeballen – Hierbij wordt poedersuiker op de Schneeball vervangen door kaneelsuiker.

Kokosnoot Rothenburger Schneeballen – De Schneeball wordt bedekt wordt met geraspte kokosnoot.

Aardbei Rothenburger Schneeballen – De Schneeball wordt bedekt met aardbeienjam en vervolgens bestrooid met poedersuiker.

Dit is maar een kleine greep uit het Rothenburger Schneeballen assortiment. Tegenwoordig zijn er veel andere smaken en toppings beschikbaar, zoals onder meer amandel, pistache, citroen, hazelnoot, etc. Het hangt ook af van de winkel waar je de Schneeballen koopt; de ene bakker experimenteert meer met verschillende smaken en toppings voor Rothenburger Schneeballen dan de andere bakker.

Wat zijn Rothenburger Schneeballen? Variaties en achtergrondinformatie - AllinMam.com

Waar eet je in Rothenburg ob der Tauber de beste Rothenburger Schneeballen?

Er zijn meerdere bakkerijen in Rothenburg ob der Tauber waar je Rothenburger Schneeballen kunt kopen. Neem plaats aan een klein tafeltje in de winkel en eet een heerlijke Schneeball naast een lekker kopje koffie of thee. Je kunt de Schneeballen natuurlijk ook mee nemen. Super leuk als souvenir uit Rothenburg ob der Tauber! Bakkerijen met een goede naam, waar je lekkere Rothenburger Schneeballen kunt kopen zijn: Diller Schneeballenträume (Ob. Schmiedgasse 7), Bäckerei-Konditorei-Café Walter Friedel (Markt 8), Zuckerbäckerei (Ob. Schmiedgasse 10) en Cafe Uhl Schneeballen (Plönlein 8).

Rothenburg ob der Tauber

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,40)
Laatst bijgewerkt: 18 juni 2024 - 23:12

Rothenburg ob der Tauber

Verkrijgbaar bij

bol.com (€42,21)
Laatst bijgewerkt: 18 juni 2024 - 23:12
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button