Wonen

Dit zijn de laatste kastentrends

Een bezoekje aan de woonboulevard of in woonwinkels doet je al snel beseffen dat er een groot aanbod woonmeubels zijn. Je vindt stoelen, tafels en kasten in verschillende soorten, kleuren en materialen. Kortom, het is best wel een opgave om een geschikt meubel te vinden dat past in jouw interieur. Sommige trends waaien over, maar er zijn ook trends die populair waren, zijn en blijven. In dit artikel vind je drie trends voor kasten waar je de plank zeker niet mee gaat misslaan. Veel leesplezier!

Industriële kasten

Een industriële (eet)tafel of een mooie, industriële lamp. We zien ze met regelmaat terugkomen in de woonbladen, bij influencers op social media en op Pinterest. Als we aan industrieel denken, dan passeren sobere kleuren en stoere materialen de revue. Of je kiest er juist voor om de minimalistische woonstijl, die al sinds 2019 populair is, te combineren met landelijke meubels en accessoires. Zo kan een hypermoderne en strakke televisie perfect tot z’n recht komen met moderne stoelen en een stoere, industriële wandkast. Door een robuust en stoer meubelstuk te plaatsen in het interieur, voeg je een fraai accent toe aan de ruimte.

Vitrinekasten

Een andere trend die we veel zien, zijn vitrinekasten. Misschien ogen ze een beetje ouderwets, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je vindt vitrinekasten in alle maten, vormen en stijlen. Denk bijvoorbeeld aan lange, smalle of juist vitrinekasten met meerdere glazen deuren. Zo is het niet moeilijk om altijd wel een kast te vinden die past in jouw interieur. Maak daarbij wel onderscheid of je de kast wilt gebruiken als echte blikvanger of juist voor een functionele reden, bijvoorbeeld voor het creëren van extra opbergruimte. Zo past een vitrinekast met glazen deuren perfect in de keuken om je landelijke servies in uit te stallen. Zorg er dan wel voor dat het netjes en goed geordend wordt, want het kan anders al snel rommelig ogen.

Lees ook: Vijf tips voor het restylen van je woonkamer

Maatwerk kasten

Ook kasten op maat worden steeds populairder. Zo kun je trends combineren en een maatkast laten maken die precies bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan een op maat gemaakte inloopkast, boekenkast of misschien zelfs een wasmachinekast. Je bepaalt zelf de indeling, afmetingen en ook de materialen. Klassiek, modern, schuifdeuren, draaideuren, met of zonder spiegeldeur, de kleur en houtsoort; de mogelijkheden zijn eindeloos. En het kost soms nog minder dan je denkt. Zo kan een inbouwkast, die in tegenstelling tot een “losse kast”, onderdeel uitmaken van je huis. In sommige gevallen kan dat zelfs meegefinancierd worden bij een (tweede) hypotheek of andere vorm van krediet.  

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button