Wonen

Blijf lekker buiten zitten in de herfst

Bij een loungebank voor in de tuin denk je waarschijnlijk meteen aan zomer en hoge temperaturen. Buiten zitten doe je immers met lekker weer! Toch zijn er in het najaar genoeg dagen om ook lekker in je tuin van de buitenlucht te genieten. Niet die dagen dat het zonnig is en hard waait, dan ga je lekker uitwaaien op het strand of wandelen in het bos.

Blijf lekker buiten zitten in de herfst

Maar wél die dagen dat het windstil is. En dan hoeft de zon niet eens zo nodig te schijnen; de warmte kun je zelf naar je loungehoekje halen. Buiten zitten in de herfst kan heel goed! Hoe? Hieronder een aantal tips.

Dekens

Allereerst plof je met kouder weer natuurlijk niet meer zonder dekens op je loungebank neer. Kies voor lekker dikke wollen dekens of plaids, van groot formaat. Een dierenvacht over de leuning van je loungebank staat ook knus, zit lekker zacht en zorgt ook voor extra warmte. Lees dit artikel voor het creëren van een sfeervolle loungehoek in de tuin.

Blijf lekker buiten zitten in de herfst - AllinMam.com
Buiten loungeset in winter, by N. Mitchell | Shutterstock

Vuurkorf

Windstil weer is perfect voor het gebruik van een vuurkorf. Als het waait is het lastig om uit de rook te blijven, het gaat dan alle kanten op. Met rustig weer kun je een vuurkorf op een goede plek zetten zodat je geen last hebt van de rook. Gaan je kleren niet stinken en kun je wel genieten van de warmte die de vuurkorf afgeeft.

Lees ook: Tips voor de herfst en winter, een gezellige sfeer in huis

Blijf lekker buiten zitten in de herfst - AllinMam.com
Allesbrander, by Neil Gardner | Shutterstock

Houtkachel / Allesbrander

Allesbranders en houtkachels zijn er in vele soorten en maten. Met afvoer, zonder, van gietijzer, van steen, open of dicht. Het ligt er ook een beetje aan waar je hem gaat gebruiken. Staat hij in de open lucht dan heb je natuurlijk geen afvoer nodig. Staat hij op de veranda dan is een afvoer wel wenselijk. Het geeft veel warmte af en zorgt voor een knus gevoel, zeker wanneer je onder een overkapping zit. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een terrasverwarmer, maar die zijn vaak belastend voor het milieu.

Blijf lekker buiten zitten in de herfst - AllinMam.com
Terrasverwarmer, by Yuliya Yesina | Shutterstock

Licht

Vuur geeft natuurlijk sfeervol licht, maar iets meer licht is ook wel handig. Je kunt natuurlijk kiezen voor lantaarntjes met kaarsjes er in maar wat ook leuk is: een lichtslinger aan de muur. Er zijn verschillende soorten lichtslingers te koop en veel daarvan zijn waterbestendig. Ideaal voor buitengebruik dus.

Blijf lekker buiten zitten in de herfst - AllinMam.com
Lichtslinger, by Roman Kos | Shutterstock

Decoratie

Naast bovenstaande items die zeer bepalend zijn voor de sfeer kan decoratie ook een hoop doen. Leuke kussens in de bank, kaarsjes op tafel, lantaarntjes aan de muur: noem maar op. Op Pinterest kun je veel leuke ideeën opdoen voor het aankleden van je loungehoek in de tuin. Het zit hem vaak in de kleine dingetjes als het om decoratie gaat. Blader dus ook niet te snel door de foto’s heen maar let op de details.

Blijf lekker buiten zitten in de herfst - AllinMam.com
Decoration, by Africa Studio | Shutterstock
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button