Reistips

Vliegvakantie met kinderen; waar kom je aan tips?

Het lijkt wel of er steeds meer mensen zijn die met hun (vaak heel jonge) kinderen ver op reis gaan. In ieder geval in mijn omgeving. Eerder plaatsten we al een verhaal over Floor en Sil die samen met hun ouders de wereld ontdekken en over Eva en Martijn, samen met hun ouders op reis door Azië.

Ik vind het allemaal geweldig! Het is dat wij op dit moment geen mogelijkheden zien iets dergelijks te ondernemen maar als dat wel zo zou zijn, dan zou ik het wel weten. Gelukkig heb ik al veel van de wereld gezien en kan ik teren op mooie herinneringen, reisverhalen en een archief vol prachtige foto’s. Ik voel ik geen onrust meer in mijn hoofd, zoals ik dat een aantal jaren geleden wel had. Samen met mijn man geniet ik van onze kindjes, van Europa en van alle mooie dingen dichter bij huis.

Reizen en fotograferen

Dat neemt niet weg dat ik het wel erg leuk vind om met reizen bezig te zijn, op verschillende manieren. Zo verkoop ik beelden van mijn reizen via een aantal verschillende websites als Fotolia.com, Dreamstime.com en Shutterstock.com. Veel van deze beelden vind je al terug op Allinmam.com en er zullen er nog veel volgen. Ik plaats veel reisfoto’s op Instagram en ik lees graag over reizen. Juist doordat ik graag met het onderwerp “reizen” bezig ben schrijven we veel over reizen en plaatsen we verhalen van ouders die met hun kinderen ver op reis geweest zijn en artikelen die hieraan gerelateerd zijn.

Gespecialiseerd in (verre) vliegvakantie met kinderen

Riksjakids maakt mooie reizen (vliegvakanties) op maat voor ouders die met hun kinderen op reis willen, individueel maar toch ook weer georganiseerd. Zij stippelt samen met jou je reis al helemaal uit, zodat de overnachtingen en excursies al geboekt en inbegrepen zijn. Zo heb je ter plekke geen stress over het feit dat je elke dag op zoek moet naar nieuwe accommodaties om te slapen, loop je niet continue met de Lonely Planet open geslagen om op zoek te gaan naar de mooie plekjes en kan meteen een relaxed reistempo aangehouden worden. Het vervoer ter plaatse is goed geregeld, met eigen huurauto, vliegtuig, trein of soms per minibus. Reizen per touringcar komt in de boeken van Riksjakids niet voor! Door het individuele karakter van de reizen kan gebruikt gemaakt worden van authentieke accommodaties zoals kleine hotelletjes en cottages. Europa, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Afrika of Azië. Voor elk werelddeel heeft Riksjakids een specialist in huis die jou hierover heel veel kan vertellen. Echt een groot voordeel ten opzichte van veel andere reisbureau’s waar vanuit boekjes wordt uitgezocht en geboekt. De specialisten van Riksjakids hebben affiniteit met de betreffende landen en zijn er in de meeste gevallen zelf geweest. Beter advies kun je niet krijgen, toch?

reizenmetkinderen6Vraag je je af wanneer het waar goed weer is? Een regenbui is niet zo erg, maar je zit natuurlijk niet te wachten op orkanen, extreme hitte, tropische regenval of overstromingen. Op de pagina wanneer-waarheen? vind je een goed overzicht van verschillende landen en de beste tijden om er naartoe te reizen. Voor meer informatie over Riksjakids, de projecten die zij steunt en de mensen die er werkzaam zijn kun je een kijkje nemen op hun website. Schroom niet om te bellen met vragen, de specialisten van Riksjakids helpen je graag verder.

Medewerkers van Riksjakids en ouders die gereisd hebben met deze organisatie zijn speciaal voor Allinmam.com begonnen met het schrijven van artikelen over hun belevenissen, unieke vakantiebestemmingen, things-to-do ter plekke en must-see’s in allerlei verschillende landen, over heel de wereld. Elke 2 á 3 weken komt er een nieuw artikel van Riksjakids online en hiermee hopen wij ouders die graag willen reizen met kinderen te voorzien van goede informatie en leuke ideeën!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button