Indonesië

Naar de Birds Market en Borobudur in Yogyakarta

Het valt niet mee om een hotel in Yogyakarta te boeken, maar uiteindelijk hebben we een leuke guesthouse via internet gevonden. Volgens onze taxichauffeur ligt het echter te ver van alles af, dus hij brengt ons naar een ander guesthouse, dat in tegenstelling tot het geboekte guesthouse wél een zwembad heeft. Dit guesthouse valt echter tegen, dus na één nacht gaan we naar een hotel aan de overkant, Grand Rosela. Hier zijn 2 Nederlandse jongens van 8, Tom en Quinten.

Eva is erg blij met Nederlandse kinderen om mee te spelen. Tom gaat echter de volgende dag alweer weg… Gelukkig blijft Quinten nog 2 nachten. Het verdriet van beide kanten is groot wanneer de tijd aanbreekt dat hij weg gaat, dus we hebben telefoonnummers uitgewisseld om na de vakantie weer af te spreken.

Interview in Yogyakarta

In Yogyakarta zijn erg veel Masjids (moskeeën). Naast ons hotel dus ook en deze roept ’s morgens om 04.15u al op tot gebed! Waarom dat zo vroeg moet, is ons eigenlijk een raadsel. Op de eerste dag in Yogyakarta gaan we naar het Paleis van de Sultan, waar op zondag altijd een dansvoorstelling wordt gegeven. Hier worden we aangesproken door schoolmeisjes, die als opdracht hebben toeristen in het Engels te interviewen om zo hun Engels te oefenen. Hun leraar nodigt ons uit om naar hun school te komen kijken. Het is een katholieke meisjesschool, Santa Maria waar de meisjes intern wonen. Erg leuk om een kijkje in het dagelijks leven te krijgen, ook door de wandeling naar de school toe waarbij je door een wijk loopt waar je anders nooit zouden komen!

Birds Market in Yogyakarta

Een dag later gaan we naar de Birds Market. Hier worden naast heel veel verschillende vogeltjes allerlei andere dieren verkocht, zoals jonge honden, konijnen, slangen, apen, vliegende honden, reptielen etc. Zielig om te zien maar de kinderen vinden het prachtig.

birds market yogyakarta - AllinMam.com

Borobudur; prachtig en indrukwekkend

De Borobudur is een dagje later aan de beurt, een schitterende oude tempel. Eva en Martijn vinden het geweldig om de tempel te beklimmen, de beeldhouwwerken te bekijken en op de leeuwenbeelden te zitten. Zo leuk dat Martijn aan het einde van de dag zegt dat hij een leuke dag heeft gehad! De lokale bevolking is supervriendelijk en begint graag een praatje. Ze laten meteen weten welke Nederlandse woorden ze kennen, grappig! Wel erg opdringerig zijn ze naar Eva en Martijn toe, willen met hen op de foto en raken ze veel aan. Eva en Martijn worden hier echt knettergek van…

Borobudur - AllinMam.com

Prambanan

Prambanan, een andere tempel, bezoeken we ook. Hier hebben we een Nederlandstalige gids, die zichzelf de taal door Google translator heeft aangeleerd. Hij spreekt best goed Nederlands, knap hoor! Helaas, door zijn enthousiasme om veel te willen vertellen, hebben we weinig gelegenheid om op onszelf te kijken, dus dat is minder leuk. Voordeel is wel dat we nu veel te weten komen!

Richting Bali

En dan… vliegen we naar Bali! Het was erg moeilijk om een hotel in Sanur te vinden, dus de eerste nacht slapen we in een hotel in Nusa Dua. Onze vlucht is pas om 20.30u en door een uur tijdsverschil zullen we pas om 23.15u aankomen. Tel daar ook nog maar een uur door vertraging bij op… Echt laat dus! Dan blijkt bij aankomst in het hotel ook nog dat de reservering niet door is gekomen… gelukkig hebben ze wel een kamer voor ons. Uiteindelijk liggen Eva en Martijn om 01.00u uitgeput in bed. En wij ook…

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button