Noord-, Midden- en Zuid Amerika

Met kinderen naar Amerika: Hollywood en bruine beren

Kruip in de huid van de filmsterren en ontdek samen met je kinderen de plekjes van de televisie met eigen ogen. Full House en de Golden Gate Bridge in San Francisco, crazy Las Vegas, het zijn slechts voorbeelden. Een reis dwars door California en Zuidwest USA is een groot avontuur. Niet alleen voor je kinderen, want of je nu vijf of vijftig bent: de Grand Canyon, Yosemite Park, dolfijnen in Sea World en Mickey in Disney spreken tot de verbeelding. Met kinderen naar Amerika is leuk!

Met het junior ranger programma krijgen je kinderen achteraf een ‘echte’ badge, iets waar ze lang nog trots op zullen zijn.

Met kinderen naar Amerika. Hoe reis je?

Eigen vervoer geeft je vrijheid. Je kunt stoppen waar je wilt, voor dat ene uitzicht of een nodige plaspauze. Reizen met een huurcamper kan, maar door te reizen met een huurauto maak je je Amerika reis een stuk afwisselender. In Amerika heb je een leuke mix aan accommodaties. Slaap de ene keer op een cowboy-ranch, een lodge midden in de moerassen, American Inn of speel voor een nachtje Indiaan in een wigwam. Door juist niet te slapen op kampeerplekken, maak je het reizen voor jou en je kinderen ook iets makkelijker en comfortabeler.

met kinderen slapen in een wigwam

Welke plekken in Amerika bezoeken?

Amerika is gigantisch en veel reizigers gaan meerdere keren terug. Kies daarom ook voor één regio, zoals Zuidwest USA en California. Dan maak je een mooie en afwisselende mix, maar blijft je reis ook behapbaar qua afstanden.

#1 San Francisco

De meeste reizigers vliegen op San Francisco voor een reis door Zuidwest USA en hier kun je ook goed in-swingen met je kinderen. Je vindt hier een compact en gezellig downtown centrum. De steile straten met de kabeltram herken je misschien nog uit de Full House serie van de Tanner familie. Maak een kiekje van de Golden Gate brug, spot zeeleeuwen en slenter door de grootste Chinatown buiten Azië.

#2 Bergen en beren in Yosemite

Yosemite is het oudste natuurpark van Amerika. Dichte groene bossen, watervallen tussen bergkloven en grote kans dat je oog in oog staat met een reusachtig hert of een bruine beer in de verte ziet. Koop bij de ingang van het park een ‘junio ranger programma’ (zo’n 3,50 dollar) en verken het gebied met een opdrachtenboekje. Een speelse manier voor je kinderen en achteraf krijgen je kinderen een ‘echte’ badge, iets waar ze lang nog trots op zullen zijn!

#3 Las Vegas

In de snikhete woestijn en in the middle of no-where duikt opeens een stad op: Las Vegas. Een plek om je ogen uit te kijken: felle neonlichten, glimmende hummers, vele (!) Elvis look-a-likes, kan het nog gekker? Ja! Hotels in de vorm van piramides, achtbanen, de Eiffeltoren en meer pracht en praal. Er is hier veel te doen, ook als je niet van gokken houdt. Bezoek de M&M store voor m&m’s met pindakaas, rijd met een limo over de verlichte strip of zwem in de Golden Nugget pool. Hier zwem je naast vissen en haaien. Spannend, maar gelukkig zit er glas tussen.

#4 Grand Canyon

Voor veel Amerika reizigers het hoogtepunt van de reis: de Grand Canyon. Als je op het randje (met hek uiteraard) staat, kijk je kilometers diep de kloof in. Gigantisch is het hier. Met een shuttlebus kun je makkelijk naar verschillende uitzichtpunten en als je wilt: picknicken bij een geweldig uitzicht.

#5 en veel meer Amerika..

Eigenlijk is dit maar een greep uit de mogelijkheden. Je kunt je reis makkelijk combineren met parken als Disney of Seaworld. Met AmerikaKids, onderdeel van RiksjaKids, kun je je eigen Amerika reis samenstellen. Naar Zuidwest Amerika of toch een ander deel? De reisspecialisten zijn zelf moeder, weten hoe het is om te reizen met kinderen en hebben zelf door het land gereisd. Wil je met kinderen naar Amerika? De reisspecialisten adviseren je graag uit eigen ervaringen.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button