Afrika

Kookworkshop in Marrakech voor kinderen | Marokko

Marokko is wellicht niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je ver op reis wilt met je kinderen. Maar in welk ander land op nog geen 4 uur vliegen van Nederland waan je je in een sprookjeswereld? Marokko is een perfecte bestemming om te bezichtigen met eigen huurauto of minibusje met chauffeur. Leg het reistempo een tikje lager en je zult zien dat Marokko een prettige en veilige bestemming is om doorheen te reizen.


Maar in welk ander land op nog geen 4 uur vliegen waan je je in een sprookjeswereld?

Ga op woestijnavontuur op de rug van een kameel, stuit tijdens je wandelingen door de kronkelstraatjes in de medina op een slangenbezweerder of trek met een ezel door het Atlasgebergte. Tussendoor neem je ruim de tijd om alle indrukken te verwerken door te verblijven in een familiehotel mét zwembad die past bij de sfeer van het land. Zit je in over het eten? Niet doen, je kinderen zullen ervan smullen!

reizen met kinderen marokko kookcursus

Door het gebruik van honing, rozijnen en amandelen zijn veel kinderen gek op de Marokkaanse keuken. Extra leuk maak je het eetfestijn door met je kinderen een kookworkshop in Marrakech te volgen. Met Fatima of Gemma struin je de souks af op zoek naar de beste ingrediënten voor het bereiden van een heerlijke maaltijd. Hier ervaar je zelf het echte Marrakech, door op plekken te stoppen waar je normaal waarschijnlijk aan voorbij was gegaan. En je kinderen, die verbazen zich over de verschillende soorten groente, fruit en kleurrijke torens van kruiden. Eenmaal klaar met de inkopen keer je terug naar het berberdorpje net buiten de stad en worden de handen uit de mouwen gestoken. Alle ingrediënten voor de Tajine moeten worden gesneden, gemixt of door elkaar geroerd. Het vuur wordt aangestoken en de stoofpot mag gaan pruttelen. En dan is het wachten. En genieten, van de zelfbereide (kids)maaltijd! Bismallah!

ver op reis met jonge kinderen marokko

Deze kookworkshop in Marrakech wordt aangeboden door reisorganisatie MarokkoKids, onderdeel van RiksjaKids. MarokkoKids is gespecialiseerd in het aanbieden van individuele reizen naar Marokko; met behulp van bouwstenen stel je je eigen rondreis samen. De Marokko reisspecialisten hebben zelf ook met kinderen door Marokko gereisd en adviseren je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis.

foto’s: Riksjakids

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button