Reistips

Tips voor het uitkiezen van de juiste dakkoffer

Dat wij fan zijn van onze opvouwbare dakkoffer lieten we even terug al weten. Bij toeval hoorden wij dat die bestond, want we hadden er zelf nog nooit van gehoord. Het is een ideaal product wanneer je weinig opbergruimte hebt. Mocht je wel voldoende ruimte hebben dan is een kunststof dakkoffer misschien wel net zo handig. Hoe maak je nu de juiste keuze, wat is een goede en handige dakkoffer? Wij geven je graag een aantal tips voor het uitkiezen van de juiste dakkoffer.

Onmisbaar: dakdragers

Voor het gebruiken van een dakkoffer heb je dakdragers nodig. Zonder dakdragers ook geen dakkoffer! Voor beiden kun je terecht bij Dakdragerwinkel.nl. Let wel goed op, want dakdragers zijn niet universeel. Dakdragers zijn voor elk model auto weer anders. Alle auto’s hebben andere daken en daardoor worden dakdragers op elke auto weer anders bevestigd. Er zijn bijvoorbeeld auto’s met een regengoot, met een open dakrailing, met een t-profiel, met fixpoint bevestiging maar er zijn ook auto’s met een glad dak. Vaak kun je zoeken op het automerk en het model van de auto waarna er 1 of een aantal dakdrager sets in de zoekresultaten verschijnen.

Tips voor het uitkiezen van de juiste dakkoffer

Dakkoffers zijn er in vele soorten, kleuren en maten. Een dakkoffer past niet niet zo maar op elke auto, ook niet wanneer het een kleine dakkoffer betreft. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden wanneer je van plan bent een nieuwe dakkoffer aan te schaffen. Een aantal tips:

  • Check de maximale draaglast van het dak van de auto. Is die niet zo hoog, kies dan voor een dakkoffer met een licht (eigen) gewicht.
  • Zorg ervoor dat de dakkoffer niet te lang is voor je auto. De achterklep moet op normale wijze geopend kunnen worden en hij mag niet te veel naar voren uitsteken (30 tot 40 cm over de voorruit)
  • Bedenk of je een dakkoffer wilt die aan 1 kant open te maken is of aan beide kanten (wel heel makkelijk!)
  • Wanneer je de dakkoffer als skibox wilt gebruiken moet deze minimaal 180 cm lang zijn.
  • Er zijn dakkoffers die extra snel op de dakdragers bevestigd kunnen worden dmv snelsluiters (oa Thule en Hapro)
  • Een gestroomlijnde dakkoffer zorgt voor minder brandstof verbruik dan een hogere, vierkante dakkoffer.
Tips voor het uitkiezen van de juiste dakkoffer - AllinMam.com

Nu kun je gerichter gaan zoeken naar de juiste dakkoffer. Mocht je toch op zien tegen het opbergen van een kunststof dakkoffer dan kunnen we echt onze softbox / opvouwbare dakkoffer aanraden. Makkelijk te monteren, 375 liter inhoud en een klein pakket om op te bergen wanneer je hem niet gebruikt.

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button