Lifestyle

Wil je wat volume poeder in je haar?

Ik zit bij de kapper, m’n uitgroei is weer lekker bijgewerkt en na het föhnen komt de vraag.

Wil je wat volume poeder in je haar?

Pardon? Poeder in m’n haar? Ik ken een hoop toepassingen voor poeder, maar poeder in m’n haar; nee joh, gekkie.

Poeder voor babybillen

Lekker even over die rode schrale babybillen strooien, die poeder. Voorkomt irritaties en houdt de huid droog. Snel weer dicht die luier want anders wordt het een bende. Een bende werd het zeker toen we talkpoeder gebruikten voor de lijfjes van onze bloedjes toen zij onder de waterpokken zaten, dat was dé tip wat mij betreft. Dat het halve huis bedekt lag met een laagje poeder nam ik graag voor lief.

Poeder voor op de oliebollen

Poedersuiker welteverstaan. Ook deze poeder staat garant voor rommel, zelfs mij lukt het na al die jaren niet om een oliebol met poedersuiker te eten zonder helemaal onder te zitten. En het ligt niet altijd aan mij hoor. Toen ik met oudjaar Madee een hapje gaf moest ze zo hard lachen dat ze heel hard door haar neus blies (tijdens het happen), waardoor ik helemaal verneveld werd door het witte goedje.

Poeder op je gezicht

“Foundation”, met andere woorden. Ik noem het gewoon poeder, je weet wel, dat spulletje wat je op je gezicht gebruikt wanneer je een beetje “pips” ziet.

Poeder in je smoothie

Ook daar denk ik aan bij het horen van “poeder” en ik gebruik het wel eens, de zgn superfoods en dan in poedervorm. Macapoeder, eiwitpoeder, spirulina; noem maar op.

Poeder voor het bestrijden van mieren

Wat een viezigheid op de grond, langs randen en kieren. Gelukkig hoeven wij het nooit te gebruiken maar je zult maar last hebben van mieren; dan ben je toch blij dat het bestaat.

Poeder als supplement

Probiotica, vitamine C poeder, magnesium… het gaat bij onze kinderen allemaal door de yoghurt. Niet echt poeder natuurlijk, maar het lijkt er op en het geeft dezelfde bende wanneer je het naast het bakje in plaats van in het bakje gooit.

Poeder op Holi festival

Tikka poeders in de meest prachtige kleuren; de Indiase markten liggen er vol mee. Deze poeder kent vele toepassingen met als bekendste de stip op het voorhoofd en het gebruik ervan tijdens het Holi (Color) festival. Met als gevolg; poeder in je haren. Heeeeeeeeel veel.

Dus poeder in mijn haar, nee joh, dat hoeft niet. Niet nadat in sneltreinvaart alle bovenstaande poeders in mijn gedachten de revue zijn gepasseerd. “Maar het zorgt voor extra volume” Oh. Nou, doe dan maar.

Er verschijnt een verpakking “Fudge big hair Elevate styling powder” op het tafeltje voor me en kleine beetjes poeder worden op mijn hoofdhuid gestrooid. Gelukkig verdwijnt het meteen en loop ik straks niet rond alsof mijn dochter boven mijn hoofd de poedersuiker van haar oliebol heeft staan blazen maar enthousiast kan ik niet echt worden van dit “wonderspulletje”. Je ziet er niets van maar op mijn hoofdhuid voelt het stroef en een plakkerig aan, alsof mijn haar nodig toe is aan een wasbeurt. Het zorgt voor volume, dat is wel waar. Maar nee, vooralsnog geen volume poeder voor in mijn haar; ik hou het even bij bovenstaande poedertjes.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button