Lifestyle

Makkelijk inplannen van blogposts en social media updates met CoSchedule

Ik ben niet zo erg van het schrijven over blog-gerelateerde zaken, over het delen van tips en tricks wat bloggen betreft. Ik vind dat anderen dat veel beter kunnen dan ik :-) Maar soms kom je een tool tegen waarvan je denkt dat maar weinig mensen van het bestaan af weten en daarom schrijf ik vandaag dus tóch een keer blog-gerelateerd. Op mijn zoektocht naar middelen om mijn blogposts op een meer handige manier op mijn social mediakanalen te delen stuitte ik namelijk op CoSchedule, een programma waarmee je op heel gemakkelijke manier zowel de posts op je blog kunt inplannen als de berichten op diverse social media.

Mijn zoektocht naar een blog planning tool

Het inplannen van mijn blogposts doe ik lange tijd gewoon in een agenda; eerst online en later zelfs weer in een papieren agenda. Toch heb ik nooit goed overzicht; ik zoek echt iets anders. Op internet vind ik pdf’jes van agenda’s die speciaal ontworpen zijn voor bloggers maar ook daar lukt het me niet mee om op een prettige manier posts in te plannen en deze posts na plaatsing vaker te delen op social media. En dus blijf ik last houden van die onrust in mijn hoofd, heel irritant en iets waarvan ik van veel bloggers hoor dat ze er last van hebben.

Geïmplementeerde kalender voor het plannen van je blogposts

Waar ik het precies tegenkom weet ik niet meer, maar dat ik om ben is al snel duidelijk wanneer ik een gratis 14-daagse trial van CoSchedule gebruik. CoSchedule is een tool voor het inplannen en delen van je blogposts en het makkelijke is dat het werkt in je WordPress account door middel van een plugin.

CoSchedule review

Na aanmelden bij CoShedule op de website en het installeren van de plugin verschijnt er in je WordPress beheer een kalender. In de instellingen van CoSchedule kun je je social media kanalen en Google Analytics koppelen en aan de hand daarvan komt de app meteen terug met de tijdstippen waarop jouw social media posts de meeste mensen bereiken. De dienst is zowel in WordPress te gebruiken als gewoon online; alles synchroniseert met elkaar.

Oude blogposts opnieuw delen

Je ziet in de app meteen welke blogposts op social media het best scoorden in een bepaalde afgelopen tijd en je kunt op een gemakkelijke manier oudere posts weer opnieuw inplannen. Plan je toch niet helemaal goed dan kun je een post simpel verplaatsen naar een andere dag door “drag & drop”. Het delen van oude blogposts is iets wat veel bloggers te weinig doen en dat is zonde! Op deze manier kan het opnieuw delen dus zorgen voor nieuw verkeer en iedereen weet hoe vluchtig social media is; het gebeurt maar al te vaak dat je een bericht mist op Twitter dus erg fijn wanneer je het meerdere keren en ook in de toekomst in kunt plannen.

CoSchedule review

Nieuwe blogposts maken en delen

Je kunt op diverse manieren nieuwe blogposts aanmaken wanneer je met CoSchedule werkt; uiteraard in WordPress zelf, in de CoSchedule app maar door een koppeling ook in EverNote en/of Google Docs. In EverNote of Google Docs kun je beginnen met een post, die vervolgens in je “drafts” van CoSchedule komt te staan. Je kunt hem hier verder gaan uitwerken maar dat kan uiteraard ook in WordPress. Is je post klaar, dan kun je meteen al je updates op social media inplannen. Wanneer je de updates niet meteen indeelt dan kan dat ook later, zo kun je posts vanuit het verleden ook weer opnieuw oppakken en diverse keren inplannen. De acties die volgen op social media worden bijgehouden en meteen naast je post getoond.

CoSchedule review

Eindelijk; rust in het koppie!

Eerlijk, dat is wat CoSchedule mij bezorgd. Heerlijk om elke keer weken vooruit social media updates in te plannen. Dat het niet gratis is, dat neem ik graag voor lief. De rust die ik er voor terug krijg is me wel wat waard :-) CoShedule biedt verschillende abonnementen en vanaf 7,50 per maand kun je al gebruik maken van de diensten.

En dan een mooie bijkomstigheid: wanneer je je bevindingen deelt zoals ik dat nu met jullie doe, krijg je 50% korting op de dienst en dat is weer mooi meegenomen toch?

Benieuwd of het ook iets voor jou is?

Maak dan gebruik van de CoSchedule gratis trial van 14 dagen. Je hoeft nog geen betalingsgegevens of iets dergelijks in te vullen, het is heel vrijblijvend. Wel krijg je meteen een aantal mailtjes met goede tips en kun je in de app een soort “master class” volgen om CoSchedule helemaal onder de knie te krijgen.

Zoals ik hierboven al vertelde krijg ik door het schrijven van deze review 50% korting op de kosten voor het gebruik van CoSchedule, heel fijn want ik ben van plan het voorlopig te blijven gebruiken.

Hoe plan jij je blogposts en social media updates?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button