Reistips

Voorbereiding op vliegreis; tips voor een ontspannen vlucht

Tijd voor vakantie! Heerlijk, kom maar op met dat zonnetje, dat heerlijke eten en het genieten. Maar jeetje, wat moet er veel geregeld worden vooraf. Het woord vakantie-stress hoor je dan ook vaak voorbij komen, helemaal in de zomer. Hoe zorg je ervoor dat jouw vakantie niet alleen relaxed is als je eenmaal op de bestemming bent, maar ook al bij vertrek?

Met deze tips ga je relaxed op vliegreis


Een goede voorbereiding wanneer je gaat vliegen is belangrijk. Zo ben je namelijk zeker van een ontspannen vlucht en een goed begin van de vakantie! Er zijn best veel dingen waar je rekening mee moet houden. Van het boeken van de juiste vliegtickets tot het bekijken van de parkeermogelijkheden op de website van Parkos. Met onderstaande tips ben je er zeker van dat je met een gerust hart je koffer inpakt.

Vliegticket boeken

Jouw vliegreis of vakantie begint met het boeken van een ticket. Dit kun je op verschillende manieren doen. Wanneer je kiest voor een pakketreis of een accommodatie op een resort, dan is het vliegticket vaak bij de prijs inbegrepen. Wil je een los vliegticket boeken? Dan kun je dit het makkelijkst online doen. Hier vind je ontzettend veel aanbieders. Wil je de prijzen van verschillende aanbieders van vliegtickets vergelijken? Dan kun je dit doen op vergelijkingswebsites voor tickets zoals bijvoorbeeld Skyscanner of Vliegwinkel.

Geldigheid van paspoort

Check altijd even of je paspoort nog geldig is. Veel landen hebben als eis dat je paspoort nog minimaal een aantal maanden geldig is. Handig om dit tijdig te weten, zodat je nog genoeg tijd heb om een nieuw paspoort aan te vragen. Hoe lang het duurt voor je een nieuw paspoort op kunt halen hangt af van de gemeente waar je woont. Soms duurt het 7 dagen, maar ook wel eens 3 weken.

Handbagage of incheckbagage

Overweeg goed wat voor soort bagage je mee wilt nemen op jouw vliegreis. Ga je op een citytrip of blijf je voor een korte periode in het buitenland, dan kun je kiezen voor handbagage. Handbagage neem je mee het vliegtuig in en hoeft niet ingecheckt te worden. Dat scheelt je enorm veel tijd en misschien ook wel stress. Ga je voor een langere periode weg en is handbagage geen optie? Houd dan rekening met de extra tijd die je kwijt bent aan het inchecken van de koffers en het wachten op de bagage na aankomst. Zeker in het hoogseizoen kunnen de wachttijden bij de bagagebanden behoorlijk oplopen.

Vervoer van en naar Schiphol

Nog een belangrijk onderdeel van een goede voorbereiding voor jouw vliegreis is het regelen van het vervoer. Heb je een aardige kennis die je brengt en haalt of reis je met de taxi of de trein? Reserveer jouw transport vooraf zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Natuurlijk kun je ook met jouw eigen auto van en naar Schiphol reizen. Onderzoek in dat geval de parkeermogelijkheden op en rondom de luchthaven in Amsterdam.

Parkeermogelijkheden voor je auto op en rondom Schiphol

Reis je met eigen vervoer naar Schiphol? Dan is het verstandig om voor je vlucht de verschillende parkeermogelijkheden op Schiphol te onderzoeken. Daarin heb je diverse keuzes. Je kunt kiezen voor shuttle parking, maar ook valet parking behoort tot de mogelijkheden. Je kunt ook kiezen voor Park & Walk of Park Sleep Fly als je wilt overnachten én je auto wilt parkeren bij het hotel. De verschillende parkeermogelijkheden kun je vergelijk op de website van Parkos.

Check of je een visum nodig hebt

Onderzoek vooraf of je een visum nodig hebt voor het land waar je naartoe vliegt. In sommige landen geldt er een visumplicht voor toeristen en/of zakelijke reizen. Dit kun je vooraf online aanvragen en indienen. Een visum heeft een beperkte geldigheidsduur.

Duur van de vlucht

Ga je ver vliegen? Of duurt de vliegreis slechts een uur of iets langer? Bij lange reizen is een goede voorbereiding belangrijk. Zorg voor voldoende vermaak en ontspanning. Zoals een goed boek of een podcast op de koptelefoon. Zie je op tegen de lange zit of heb je snel last van nekspieren of schouders? Neem dan een nekrol of een goed nekkussen met je mee.

Goed voorbereid? Laat de vliegreis maar beginnen!

Heb je vervoer geregeld en een parkeerplaats voor jouw auto gereserveerd? Weet je welke bagage je mee wilt nemen en is jouw paspoort nog lang genoeg geldig? Dan kun je dankzij deze voorbereiding op een ontspannen manier aan jouw vliegreis en vakantie beginnen.

*Uitgelichte foto: Ross Parmly | Unsplash

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button