Een frisse en lekker ruikende badkamer met HG producten

Ik moet zeggen dat schoonmaken niet mijn grootste hobby is. Nooit geweest ook. Gelukkig hoeft er een stuk minder intensief gepoetst te worden sinds we een waterontharder in huis hebben. Nergens heb ik nog last van kalk, witte kranen of ruwe oppervlakten, zó fijn! Het scheelt echt zeeën van tijd met boenen en ik bespaar ook nog eens een hoop geld als het gaat om anti kalk middelen. Maar schoonmaken gaat natuurlijk niet alleen over kalk verwijderen. Je wilt af van rare luchtjes, van zeepresten en van vlekkerige voegen. Net als ieder ander ontkom óók ik dus niet aan een poetsbeurt op z’n tijd.

Een oude badkamer, is dat nadelig?

Onze badkamer gaat al wat jaartjes mee. Toen we ons huis kochten, alweer 10 jaar geleden, hadden we geen idee hoe lang de badkamer er al in zat. Een aantal jaren geleden moest de voorkant van het bad opengebroken worden omdat de ingebouwde kraan kapot was. We vonden stickers op de leidingen met een jaartal: 1998. Onze badkamer is inmiddels al 22 jaar oud! En toch hebben we niet de intentie hem de komende jaren te verbouwen.

Is er dan helemaal niets waaraan ik merk dat deze ruimte in huis zijn beste jaren heeft gehad? Als ik heel eerlijk ben: er maar een paar kleine dingetjes. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat een afvoer na al die jaren trouwe dienst wel wat extra aandacht kan gebruiken. Ook de voegen krijgen zo nu en dan een extra poetsbeurt. We hebben dan wel geen last meer van kalk, om de paar maanden zie ik hier en daar toch wat kleine zwarte puntjes verschijnen.

Mijn schoonmaak routine in de badkamer is echt gericht op het verwijderen van kleine schimmelplekjes op de voegen, op het verwijderen van zeepresten, op het laten glimmen van alle gladde oppervlakten én op het lekker laten ruiken.

Een lekker ruikende afvoer

Fan ben ik van een “sopje” voor de afvoer, waardoor die typische afvoerlucht verdwijnt. Even wat heet water in de afvoer gooien, een paar dopjes HG afvoer stank verwijderaar erbij en lekker laten inwerken. Na een half uurtje spoel ik het na met warm water. Het ruikt lekker en na zo’n sopje kunnen alle afvoerputjes in de badkamer weer een paar weken mee.

Witte voegen

Door goede ventilatie (afzuiging en een groot raam) hebben we in de badkamer gelukkig weinig last van schimmelplekken. Toch pak ik eens in de paar maanden de HG schimmel verwijderaar om de voegen in de douche mee in te spuiten. Ik laat het even intrekken en met een borsteltje krijg ik de voegen weer mooi wit. Ik ben geen fan van de geur (ruikt naar chloor) maar ik kan echt niet zonder dit product van HG. Ik gebruik het in het voorjaar ook voor bepaalde plekjes bij de kozijnen aan de noordoost zijde van ons huis. Inspuiten, even in laten werken en met een doekje afnemen. Zwarte plekjes verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Een frisse en lekker ruikende badkamer met HG producten - AllinMam.com

Hygiënische spray voor het toilet

Een spray voor het toilet vind ik echt ideaal. Niet elke keer een emmertje met een sopje te hoeven maken scheelt zo veel tijd! Vochtig doekje, sprayen op het doekje of meteen op het toilet en afnemen. Voor een heel snelle beurt sprayen op boven- en onderkant van de bril en met wat toiletpapier afnemen. Bij een wat uitgebreidere beurt spuit ik wat van de HG hygiënische toilet spray in een emmertje met water óf ik gebruik eerst de spray en daarna HG sanitair glans.

Een frisse en lekker ruikende badkamer met HG producten - AllinMam.com

Gladde oppervlakten laten glimmen

Aangezien ik geen ruwe oppervlakten in de badkamer heb door de waterontharder kan ik voor gladde oppervlakten lekker aan de slag met HG sanitair glans of met de HG douche & wasbak spray. Ik pak waar ik zin in heb; de spray is handig om af te nemen met een vochtig doekje, de sanitair glans is handig voor in een emmertje water of voor direct gebruik op een spons.

Een frisse en lekker ruikende badkamer

Ik realiseer me dat ik het met schoonmaken echt wel een stuk makkelijker heb dan mensen die ook nog eens kalk weg moeten krabben. Ik ben blij dat ik geen agressieve producten hoef te gebruiken om kalkresten weg te krijgen. Gelukkig zitten er in het assortiment van HG genoeg schoonmaakmiddelen die gericht zijn op een goede hygiëne en fris ruikend sanitair!

Een frisse en lekker ruikende badkamer met HG producten - AllinMam.com

Gerelateerde artikelen

Back to top button