Beauty

Winter tips voor de contactlenzendrager

Dat de lucht binnenshuis tijdens de wintermaanden erg droog kan worden zullen de meeste mensen beamen. Een luchtvochtigheid van 50-60% is normaal, maar in de periode met verwarming aan komt dit percentage vaak niet hoger dan 35%. Verminderde weerstand, een droge en schrale huid, veel niezen.. het zijn maar een aantal dingen waaraan je in de winter kunt merken dat de luchtvochtigheidsgraad in huis wellicht niet goed is.

Tips voor een betere luchtvochtigheid in huis

We kennen allemaal de waterbakjes aan de verwarming. Vroeger zag je ze overal, nu nog maar zelden. Toch is het een goede manier om de luchtvochtigheid in huis wat meer omhoog te krijgen. Een andere manier is het gebruik van een luchtbevochtiger. Vaak kun je op deze apparaten aflezen wat het percentage is. Meer planten in je huis zetten helpt ook bij het omhoog helpen van de luchtvochtigheid. Zet de verwarming ook niet te hoog en lucht geregeld. Door te luchten komt er frisse, zuurstofrijke lucht in je huis. Dit voorkomt een te droge lucht en deze zuurstofrijke lucht is ook nog eens beter te verwarmen.

Winter tips voor de contactlenzendrager

Vooral mensen met contactlenzen kunnen baat hebben bij een betere luchtvochtigheid in huis. Droge lucht zorgt namelijk niet alleen voor een droge huid maar ook voor droge ogen. Droge ogen zijn sowieso vervelend maar helemaal wanneer je contactlenzen draagt. Bovenstaande tips voor een betere luchtvochtigheid in huis gaan vast en zeker helpen. Zo niet, dan heb je misschien baat bij een goede oogdruppel of bij Optifree Puremoist lenzenvloeistof. Het is zaak om je ogen van extra vocht te voorzien tijdens de winter en dat kan met diverse producten.

Bescherm je ogen tegen UV

Ook wordt aangeraden om niet alleen in de zomer maar ook in de winter je ogen te beschermen tegen UV straling. Dus berg die zonnebril niet op in de winter maar hou hem lekker bij de hand. Ook wanneer je lenzen met UV bescherming draagt, aangezien deze lenzen alleen je iris en je pupil beschermen.

Met een beetje voorbereiding gaan jouw ogen een fijne winterperiode tegemoet!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button