Afrika

Back in time | Zambia, Botswana, Namibië en Zuid Afrika

Afrika heeft mijn hart gestolen, de eerste keer al dat ik daar was en de 2e en 3e keer dat ik dit werelddeel bezocht voelde het alsof ik weer thuis kwam. Geen idee waar het precies aan ligt; zijn het de dieren, is het het klimaat, het ruige? Ik kan er geen vinger op leggen. Maar elke keer, vooral bij het zien van de Tafelberg, krijg ik een gevoel wat ik gewoon niet kan beschrijven.

Georganiseerd Zambia, Botswana, Namibië en Zuid Afrika

Met een vriendin heb ik een bijna 4 weken lange trip gemaakt door Zuidelijk Afrika, waarbij we begonnen in Zimbabwe en de landen Zambia, Botswana, Namibië en Zuid Afrika bezochten. Omdat we vrij veel wilden zien in niet al te lange tijd en we niet zo goed wisten of we als 2 vrouwen samen goed de eerste 2 landen konden bezoeken besloten we de reis georganiseerd af te leggen en we hebben daarvan geen spijt gehad. Hoe relaxed was dat, een kok mee die 3x per dag voor heerlijke maaltijden zorgde en je niet druk hoeven maken hoe je van A naar B kwam. We denken allebei met veel plezier terug aan die tijd en de reis staat dan ook echt in onze top 3 van gemaakte reizen. Waar het bij mij wel een beetje druk wordt want ik ben over meer landen enthousiast :-)

Steeds weer bij het zien van een foto waarop we bij Kaap de Goede Hoop langs een veel lager gelegen strandje door de zee rennen roept ze “Kijk Mel! Als we 80 zijn zeggen we nog steeds “Weet je nog, ons strandje?” ONS strandje!” Toen ik een tijd later met Wouter in Zuid Afrika was is hij heel pontificaal op dezelfde plek naar beneden geklauterd en heeft in het zand “Mo, dit is nu MIJN strandje” geschreven om vervolgens een foto hiervan te maken en naar haar door te sturen… Dat was té grappig en zorgt nu nog steeds voor hilarische conversaties!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button