Lifestyle

Na vakantie weer genieten van zacht water uit de kraan

Zoals ik eerder al schreef vind ik het altijd heerlijk om weer thuis te komen na een kampeervakantie. Hoe leuk ik het kamperen altijd ook vind; ik waardeer die luxe thuis ook wel heel erg. En na een kampeervakantie helemaal!

Ik geniet dan echt weer van het koken, alles bij de hand hebben en lekker veel ruimte om je heen. Ook de badkamer is zo lekker, ik bedoel he, na 3 weken überhaupt weer een eigen badkamer!

Genieten van zacht water

Zo kon ik na het kamperen ook weer lekker onder mijn eigen douche stappen en hoewel ik op dat moment stil stond bij de waterontharder van Aquacell die wij sinds kort hebben werd ik toch een beetje overvallen door het water wat uit de kraan kwam.

Toen de waterontharder een week voor onze vakantie geïnstalleerd werd was ik zó gefocust op alles wat met water te maken had. Zou ik het meteen merken? En waaraan dan? Zou ik het voelen aan het water? Zou het anders proeven? We merkten allemaal wel degelijk verschil, zo vond bijvoorbeeld mijn zoon het water van voor de installatie lekkerder maar mijn dochter het water van na de installatie.

Op het moment dat ik de kraan open draaide en onder de douche stapte merkte ik het meteen. Het water liep niet langs mijn lichaam naar beneden maar gleed als het ware, alsof het een beetje olie-achtig was. Uit gewoonte goot ik een normale hoeveelheid shampoo op mijn hand en eenmaal in mijn haar sopte het alsof ik in een Hamam terecht gekomen was. Oja, even vergeten dat je de helft minder shampoo en douchegel nodig hebt…

Zachte, niet droge huid

Eenmaal onder de douche vandaan besloot ik niet meteen mijn benen in te smeren zoals ik vaak doe. De ochtend erna bleek dat ook helemaal niet nodig, zacht water zorgt ervoor dat je huid veel minder uitdroogt. Je merkt dit aan de huid over heel je lichaam en ik merk het voornamelijk aan mijn gezicht en aan mijn benen, alles trekt veel minder en het “roept” niet meer om een smeerseltje.

Een voor mij heel groot bijkomstig voordeel: we zijn nu ruim 2 weken thuis en ik hoef niet meer elke dag en zelfs niet om de dag mijn cetirizine tabletjes te slikken tegen Netelroos! Ik kan de laatste 1,5 week door met 1 tabletje in 3 dagen tijd. Blij!

Hele dag door zacht water cadeautjes

Nu had ik eigenlijk gedacht dat het water in Duitsland ook niet echt hard zou zijn, ik bedoel, we zaten bovenop een berg! Toch lijkt het achteraf of zelfs het water in Duitsland harder was dan wij hier in huis hadden voor de installatie van de waterontharder. Alsof het verschil nu nog duidelijker merkbaar was, of komt het omdat ik na de eerste week stiekem al gewend was aan zacht water? Hard water, dan een week zacht water, vervolgens 3 weken hard water en dan weer zacht… Geen idee maar ik vind het elke dag weer een cadeautje. Meerdere keren per dag zelfs; wanneer ik mijn handen was, wanneer ik een glas water drink, wanneer de kinderen vanuit het zwembadje spetteren op de buitenramen, wanneer ik langs het douchescherm loop… de hele dag door cadeautjes!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button