Zo houd jij jouw keuken proper

Voor velen is de keuken het hart van het huis waar elke dag gekookt, gegeten en geleefd wordt. Het is dan ook belangrijk om deze ruimte proper en gezellig te houden zodat het er fijn vertoeven blijft. Een keuken proper houden is echter niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt, want na het koken of eten kan het er snel rommelig zijn. Lees snel mee hoe jij jouw keuken altijd proper houdt!

Maak dagelijks een moment vrij om je keuken schoon te maken

Omdat er elke dag wordt gekookt en gegeten in jouw keuken, is het belangrijk om deze ook dagelijks schoon te maken. Ideaal is het om elke dag even de werkbladen, spoelbak en kookplaten af te wassen met een goed schoonmaakmiddel en een vochtige doek. Het is ook belangrijk om regelmatig de vloer te dweilen, zeker wanneer je tijdens het koken eten op de vloer hebt gemorst. 

Sluit voedsel altijd goed af en berg het netjes op

In je keukenkasten en in de frigo bewaar je heel wat eten. Het is erg belangrijk dat je dit altijd goed afsluit, anders kunnen er vieze geurtjes ontstaan en in het slechtste geval zal er zelfs ongedierte op het eten afkomen. Steek restjes dus altijd goed in luchtdichte bakjes en zet altijd in de koelkast wat koud bewaard moet worden. Ongedierte bestrijden is geen lachertje dus leef deze tip altijd goed na. Bovendien blijft je eten langer vers als je het goed bewaart. 

Houd je afvalbak altijd goed gesloten

Zorg ervoor dat je een afvalbak in je keuken plaatst met een deksel dat goed kan worden afgesloten. Wanneer een vuilniszak in de vuilbak volledig vol is, sluit je deze goed af vooraleer je een nieuwe vuilniszak in de vuilbak steekt. Bovendien is het slim om geregeld de binnenkant van je afvalbak schoon te maken met zeep en water. Nog een tip? Gooi etensresten altijd in de vuilbak en nooit in de gootsteen, aangezien dit ongedierte kan aantrekken. Kamp je toch met ongedierte? Schakel dan professionele hulp in die degelijke technieken zoals fumigation kunnen toepassen in jouw keuken om het ongedierte te bestrijden. Als je dit niet doet kan ongedierte zich ongelooflijk snel vermenigvuldigen en wordt het alleen maar moeilijker om er vanaf te geraken… Iets wat je écht niet wilt in jouw keuken!

Houd je keuken opgeruimd

Hoewel deze tip misschien vanzelfsprekend lijkt, is het dat zeker niet. Het is erg belangrijk om je keuken goed opgeruimd te houden en alles netjes in je kasten te bewaren. Berg keukengerei en apparatuur dus goed op en vermijd rommel op de werkbladen. Zo zal jouw keuken in één oogopslag netter ogen en hoef je niet tussen de rommel jouw groentjes te snijden. 

Back to top button