Wonen

De tuinslanghaspel, onmisbaar in de tuin

In de zomer heeft je tuin extra aandacht nodig, vooral tijdens warme dagen. Wanneer het een poosje goed droog is geweest, kan het zomaar voorkomen dat je je planten iedere iedere dag water moet geven. Dan kun je het jezelf het beste zo makkelijk mogelijk maken! Kies voor een tuinslanghaspel en niet voor een losse tuinslang. Een groot voordeel van een tuinslanghaspel ten opzichte van een losse tuinslang is namelijk dat je de tuinslang gemakkelijk en compact kunt opbergen. Zo ligt hij nooit te slingeren in jouw tuin en ziet het er altijd opgeruimd uit. Er zijn veel verschillende tuinslanghaspels waardoor kiezen soms lastig kan zijn. In dit artikel daarom meer informatie over tuinslanghaspels.

Een vaste plek voor jouw tuinslanghaspel?

Wil je jouw tuinslang het liefst altijd op dezelfde plek? Kies dan voor een wandslangenbox of muurhaspel. Deze kun je eenvoudig tegen de muur hangen, waardoor je de tuinslang altijd bij de hand hebt. De boxen zijn vaak te bevestigen met muurbeugels die zwenkbaar zijn, waardoor de tuinslang veel plekken kan bereiken. Vind je een wandslangbox niet het mooiste accessoire voor in jouw tuin? Dan hang je hem bijvoorbeeld achter een schuurtje of net uit het zicht. Zorg dat de haspel natuurlijk wel altijd in de buurt van de buitenkraan hangt.

Draagbare of verplaatsbare haspels

Natuurlijk is er ook genoeg keuze als je de haspel liever niet ophangt, maar gewoon zelf opbergt. Je kunt zowel kiezen voor een draagbare tuinslanghaspel als een slangenwagen. Een draagbare tuinslang met haspel is makkelijk mee de tuin in te nemen en eenvoudig en compact op te bergen. Een slangenwagen werkt eigenlijk hetzelfde maar is voorzien van wieltjes, je hoeft hiermee dus niet te sjouwen. Daarnaast is een slangenwagen ook gemakkelijk op te bergen.

De tuinslanghaspel, jouw tweede hand in de tuin - AllinMam.com

Wanneer gebruik je jouw tuinslanghaspel?

Wanneer kun je het beste gebruikmaken van een tuinslanghaspel? Of beter gezegd; wanneer is het beste moment om jouw tuin te bewateren? Je kunt jouw tuin het beste in de ochtend of in de avond voorzien van water. In de vroege ochtend schijnt de zon geleidelijk op je tuin. Het water heeft dan voldoende tijd om de bodem in te trekken. Natte bladeren lopen geen gevaar, omdat de ochtendzon nog niet zijn volle kracht heeft. Wanneer je de tuin ‘s avonds wil bewateren, kun je dit het beste vroeg op de avond doen. De grond is dan nog warm en er is nog zonlicht aanwezig, dit voorkomt schimmel op natte bladeren.

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button