Welzijn

Hoe pak je je sporttas in?

Het gaat goed met je goede voornemen om vaker de sportschool van binnen te zien en je hebt direct een mooie sporttas gekocht om te zorgen dat je gemakkelijk alle spullen mee kan nemen. Misschien dat je ’s ochtends voordat je naar je werk gaat even gaat sporten, of misschoen wel tijdens je lunchpauze, maar in ieder geval zou het fijn zijn wanneer je collega’s niet van jouw net gebruikte sportkleren hoeven te genieten. (Of dat je auto naar een kluisje bij de fitness ruikt.) En hoe vervelend is het wanneer die ene schoen helemaal onderin ligt en je praktisch je hele tas uit moet pakken voordat je kunt beginnen? Om je hierbij te helpen volgen er in dit artikel tips om je sporttas handig in te pakken.

Zo pak je een sporttas in!

Het is allereerst belangrijk om spullen die je niet vaak nodig hebt, onderop te plaatsen. Denk daarbij aan extra sokken of ondergoed dat je meeneemt. Dit heb je niet altijd nodig, dus het is belangrijk dat je deze niet elkaar keer in en uit de tas moet halen als je andere items nodig hebt.

Bovenop deze items, zet je de spullen die je na het sporten als laatst nodig hebt. Denk daarbij aan een maaltijd, een banaan of proteinereep. Deze heb je waarschijnlijk pas na het douchen nodig, dus deze wil je niet bovenop hebben liggen.

Vervolgens komen je douchespullen aan bod. Deze wil je eerder inpakken dan je sportkleren, aangezien je deze items pas nodig hebt na het sporten. Om je gel, deodorant en aftershave goed bij de hand te houden (vooral rechtop zetten die shampoo en douchegel om ongelukjes te voorkomen!), wordt aangeraden om een toilettas te gebruiken. Tot slot pak je je sportkleren in. Deze doe je bovenop, aangezien je deze als eerste nodig hebt.

Flessen water, shakebekers en anders gadgets stop je het liefst aan de zijkant in een apart vakje. Hiermee voorkom je dat al je spullen nat zijn als je fles onverhoopt gaat lekken. Zorg ervoor dat je flessen rechtop staan om dit risico te beperken.

Waar moet ik nog meer aan denken?

Koop een herkenbare tas

Om te zorgen dat jouw tas niet per ongeluk meegenomen wordt door iemand anders en om te zorgen dat je niet hoeft te zoeken is het handig om een herkenbare sporttas te gebruiken. Denk daarbij eens aan een sporttas met naam dan weet je zeker dat je origineel bent. Mocht je nou ver moeten lopen of fietsen, zou je ook kunnen denken aan een rugzak. Ook al lijkt dit minder handig (een ruime sporttas is tenslotte aangenaam) de betere verdeling van het gewicht en het feit dat deze weinig ruimte inneemt is makkelijker op de fiets. Heb je nou niet zo’n mooie gepersonaliseerde sporttas, is een label op je sporttas wel handig als je vaak in een openbare sportschool komt. Dit voorkomt vergissingen en daarnaast is het ook gemakkelijker voor anderen om jouw tas bij je terug te brengen als je label (of naam) op je tas staat.

Neem een slotje mee

Bij de meeste sportscholen heb je een hangslotje nodig om je spullen op te kunnen bergen, en er is niets vervelender dan helemaal klaar staan en je te beseffen dat je het slotje weer eens vergeten bent. Leer jezelf daarom aan om je slotje aan je tas te bevestigen. Dit soort vaste gewoonten zijn fijn omdat je dan nooit naar je spullen hoeft te zoeken en ze ook niet makkelijk zal vergeten.

Vergeet je snacks niet

Je snacks zijn belangrijke items na het sporten. Vaak zal je na het sporten direct doorrijden naar het werk of heb je nog een lange rit naar huis voor de boeg. Een snelle snack kan wonderen doen voor je herstel. Denk er daarom aan om een eiwitrijke snack in je sporttas te doen (proteinereep of -shake kan je makkelijk nuttigen tijdens het rijden).

Met deze tips kan jij ook als een doorgewinterde sporter naar de sportschool zonder dingen te vergeten of alles uit te moeten pakken voordat je je schoenen weer hebt gevonden. Sport ze!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button