Eten & drinken

Lekker alles zelf maken, zonder pakjes en zakjes!

We gaan de derde week al in van het Actify Your Family programma! In het kader van afwisselend eten proberen we tijdens het ontbijt wat te variëren met de gerechten en ook meer groenten eten lukt aardig. Dat dit laatste eigenlijk zo simpel door te voeren is… gewoon wat tomaatjes en komkommer bij het ontbijt en bij de lunch en voila! Het is in Nederland zo’n gegeven dat je je groenten bij de avondmaaltijd eet dat veel mensen niet eens op dit idee lijken te komen. Maar goed, dat gaat dus lekker :-)

Elke avond Griekse yoghurt

Voor de dagelijkse portie zuivel én goede vetten geef ik onze kinderen al jaren lang elke avond een schaaltje Griekse yoghurt. Ik doe daar dan meteen vitamines in, handig! Ze eten het verder naturel; er gaat geen siroop, suiker of zoetstof doorheen. Als je ze daar eenmaal aan laat wennen is het moeilijk om er vanaf te stappen en het zijn eenvoudigweg ook teveel (en onnodige) suikers.

Toch knaagt het hier ook een beetje, bij dat “toetje” (wat we eigenlijk nooit een toetje noemen, het hoort gewoon bij de maaltijd). Kan ik daar niet een beetje in variëren, zonder meteen los te gaan op vla en andere zoete dingen?

Word ook lid van de Actify Your Family Facebookgroep!

Peertjes met honing uit de oven

Actify kwam vorige week met dé tip voor een gezond en zoet toetje. Dat moesten we natuurlijk maken! Mijn dochter ging aan de slag en ze vertelt je in de video precies wat je nodig hebt om dit heerlijke toetje te maken :-)

Zonder pakjes en zakjes

Het mooie van dit toetje is dat het ook met natuurlijke ingrediënten gemaakt wordt en dat past dan weer goed bij het Actify Your Family thema van deze week: “zonder pakjes en zakjes”. Het ligt vaak zo voor de hand, iets maken met natuurlijke producten. En toch pakt het gros van de mensen zakjes en pakjes omdat het “zo makkelijk” is. Het lijkt misschien makkelijker maar dat is het niet eens altijd! Zo maakte ik afgelopen week ook onderstaand gerecht met zalm op Oosterse wijze. Zó puur! Echt een gerecht wat bij ons vaker op het menu komt.

Heb je ook behoefte aan lekkere en snelle recepten zonder pakjes en zakjes? Download dan de MaaltijdMatch app. Hier kun je inspiratie op doen voor gezonde recepten voor jou en je gezin!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button