Huishouden

DIY: Kruidenrek voor in je keuken

Je kruidenrek vullen was nog nooit zo leuk. Hoe vaak heb je jezelf betrapt terwijl je in de voorraadkast of op zoek naar kruiden het verkeerde potje hebt gepakt? Met een etiket van Avery kun je voorkomen dat je suiker op de aardappels strooit in plaats van zout. Op deze manier krijg je niet een beter overzicht in de keuken, maar het kan er ook nog eens super leuk uitzien.

Orde in de keuken

Door etiketten te gebruiken, kun je verwarring in de keuken voorkomen. Met etiketten op potten, bussen en bakjes te plaatsen heb je duidelijk voor ogen welke producten je in de kastjes hebt staan. Daarnaast zou je zelfs de maten van de poten met bijbehorende hoeveelheid op een etiket kunnen zetten. Bijvoorbeeld een weckpot van 1 liter. Wanneer deze voor de helft leeg is, weet je ook ongeveer hoeveel je nog van iets op voorraad hebt.

Snelheid tijdens het koken

Door het gebruik van etiketten kan je misschien zelfs wat tijd besparen. In plaats van dat je steeds maar weer loopt te zoeken naar het juiste kruidenpotje of twijfelt of het nou volkoren of speltpasta is wat er in de pot zit, hoef je slechts het etiket te lezen en je weet het meteen. Zeker als je van een uitgebreid kruidenrek houdt is het handig om etiketten te gebruiken.

Stijlvolle en creatieve organisatie

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het maken etiketten. Je kunt kiezen voor een minimalistische en strakke stijl door te gaan voor eenvoudige zwarte of witte etiketten met een helder lettertype, maar je kan ook gaan voor iets vrolijkers zoals een kleurtje of etiketten met een print. Voor de echte creatieveling onder ons zou je, afhankelijk van de grootte van een etiket, er zelfs nog een versiering of klein tekeningetje op kunnen maken. Ben je wat grafischer ingesteld? Dan kan je op de computer zelf je etiketten of logo’s ontwerpen om je kruidenrekje of keukenkastjes naar je eigen smaak aan te kleden. De ontwerpen laat je afdrukken op speciaal etiketpapier.

Het oog wil ook wat

Met etiketten kun je je keuken omtoveren in een georganiseerde en plek. Etiketten kopen kan op meerdere websites en in verschillende DIY-winkels. Plaats stijlvolle glazen potjes op een houten kruidenrek en vul ze met een assortiment aan kruiden. Je kan het kruidenrek in de kast wegzetten of juist op het aanrecht laten staan voor een leuk effect. Daarnaast kan je nog leuke weckpotten kopen en deze vullen met koffiepoeder, losse thee of pasta. Je kan het zo gek niet bedenken, net zoals met de etiketten.

Back to top button