Baby/dreumes

Zwanger? Dit moet je weten over de zorgverzekering

Tussen het geluk van het aanstaande ouderschap, het inrichten van de kinderkamer en alle nieuwe, spannende ervaringen, sta je er misschien niet bij stil. Toch is het heel verstandig om voordat je bevalt goed naar je zorgverzekering te kijken. Welke zorg rond je bevalling wordt vergoed en welke kosten zijn gedekt tijdens je zwangerschap? Door je goed te laten informeren, sluit je de verzekering af die past bij jou en jouw baby. Kun jij daarna zorgeloos die babynaam bedenken, verder met alle voorbereidingen en genieten van één van de mooiste momenten in je leven.

Welke zorg is gedekt via de basisverzekering?

Via de basisverzekering wordt een groot deel van de zorgkosten die je maakt voor je baby vergoed. Onder meer kraamzorg en de hulp van een verloskundige vallen onder de dekking van de zorgverzekering, net als het maken van echo’s. Beval je in het ziekenhuis en is er sprake van een medische indicatie? Ook dan kun je rekenen op de ruime dekking van je ziektekostenverzekering. Jouw kleintje is jouw alles. Daarom kun je de dekking van je verzekering eenvoudig vergroten door je aanvullend te verzekeren. Niet alleen zijn jij en jouw pasgeboren kindje zo nog ruimer gedekt, ook vervalt met een aanvullende verzekering voor verschillende zorg de eigen bijdrage. Zo hou je meer geld over voor leuke dingen, zoals shoppen voor je kleintje bij HEMA bijvoorbeeld!

Praktisch kraampakket voor kersverse mama’s

Het ouderschap is bijzonder. Als kersverse mama worden jij en je kleintje bij HEMA volledig in de watten gelegd. Kies je voor de aanvullende zorgverzekering? Dan ontvang je in de zevende maand van je zwangerschap het kraampakket (t.w.v. € 50,-). Dit leuke en vooral praktische cadeaupakket is gevuld met allerlei handige spulletjes, voor jou én je baby. Daarnaast ontvang je met je HEMA-zorgpas tien procent korting op vrijwel het gehele assortiment. Wel zo handig bij het inrichten van de babykamer of de aanschaf van nieuwe babykleding.

Hoe schrijf je je baby bij op je zorgverzekering?

Het verzekeren van je kleine wondertje is heel eenvoudig. Voor kinderen jonger dan 18 jaar hoef je geen zorgverzekering af te sluiten. Het enige wat je hoeft te doen is je baby bijschrijven op de polis van één van de ouders. Hiervoor hoef je alleen even contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar. Om verzekerd te zijn van de beste zorg is het slim om te kiezen voor de zorgpolis met de ruimste dekking. Kinderen tot 18 jaar betalen geen premie en geen eigen risico voor ontvangen zorg. Let wel op dat je jouw kind binnen vier maanden na de geboorte verzekert. Als je baby te laat wordt ingeschreven, moet je als ouders de gemaakte zorgkosten zelf betalen.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button