Back in time | Zuid Afrika 2009

In 2009 gaan we (ik voor de 3e keer inmiddels) naar Zuid-Afrika. Elke keer als de Tafelberg in zicht komt voelt het als thuis komen, zo bizar! Dit keer bezoeken we onze tante in Kaapstad en rijden we met een huurauto een leuke zelf uitgestippelde route door het zuiden van Zuid-Afrika waarbij we van alles iets mee willen krijgen.

Als eerste rijden we via Oudsthoorn richting Graaff Reinet, het prachtige witte stadje in the middle of the Great Karoo. Vanaf het uitkijkpunt heb je hier een waanzinnig zicht over een heel groot deel van de Karoo, dat niet voor niets de naam “Valley of Desolation” heeft gekregen. Zo ver je kunt kijken zie je niets. Helemaal niets.

We slapen een aantal nachten in het superluxe Shamwari Game Reserve (héél iets anders dan weken achter elkaar in een tentje slapen in Zambia, Botswana en Namibië!) en wanen ons daar echt in “Out of Africa”. Wat een rust en doordat het aantal mensen in het park laag gehouden wordt is het alsof je er alleen bent. Met de dieren dan :-) Supergaaf om een aantal dagen in onvoorstelbare luxe door te brengen, in een “tent” te slapen met privé zwembadje voor je neus, van waar je zicht hebt op de olifanten bij de drinkplaats en je speciaal gemaakte verjaardagstaartje te eten bij het kampvuur.

 Kaapstadzuid afrika
 Cape Vulturezuid afrika
 Simonstownzuid afrika
 Kaap de Goede Hoopzuid afrika
 Uitzicht vanuit het restaurant Tokara, Stellenboschzuid afrika
 Stellenboschzuid afrika
Shamwari Game Reservezuid afrika
Shamwari Game Reservezuid afrika
 Alsof ik weer thuis ben, zo vertrouwd is het uitzicht op de Tafelberg!zuid afrika
 Colchester Dunes, Greater Addo Elephant parkzuid afrika
Shamwari Game Reservezuid afrika
 Valley of Desolation, Graaff Reinetzuid afrika
Shamwari Game Reservezuid afrika
Shamwari Game Reserve

zuid afrika

 Kaap de Goede Hoopzuid afrika

   

  We ontdekken ook de prachtige “Alexandria dunes” aan de kust vlakbij Port Elizabeth, die tegenwoordig tot het “Greater Addo Elephant National Park” behoren. Wist tijdens mijn vorige verblijven in Zuid-Afrika niet eens van het bestaan van deze prachtplek af, nog zo mooi ongerept en onontdekt!

  Uiteraard slaan we het wijngebied niet over. We slapen hier in diverse accomodaties en bezoeken diverse wijnhuizen.

  Afrika is zo mooi, zo ongerept, zo gaaf. Of ik er nu in een tent slaap, in een hutje of in een luxe accomodatie. Het heeft mijn hart gestolen en het zal me nooit meer los laten.

   

  Tags
  Back to top button
  Close