Afrika

Back in time | Zuid Afrika 2009

In 2009 gaan we (ik voor de 3e keer inmiddels) naar Zuid-Afrika. Elke keer als de Tafelberg in zicht komt voelt het als thuis komen, zo bizar! Dit keer bezoeken we onze tante in Kaapstad en rijden we met een huurauto een leuke zelf uitgestippelde route door het zuiden van Zuid-Afrika waarbij we van alles iets mee willen krijgen.

Als eerste rijden we via Oudsthoorn richting Graaff Reinet, het prachtige witte stadje in the middle of the Great Karoo. Vanaf het uitkijkpunt heb je hier een waanzinnig zicht over een heel groot deel van de Karoo, dat niet voor niets de naam “Valley of Desolation” heeft gekregen. Zo ver je kunt kijken zie je niets. Helemaal niets.

We slapen een aantal nachten in het superluxe Shamwari Game Reserve (héél iets anders dan weken achter elkaar in een tentje slapen in Zambia, Botswana en Namibië!) en wanen ons daar echt in “Out of Africa”. Wat een rust en doordat het aantal mensen in het park laag gehouden wordt is het alsof je er alleen bent. Met de dieren dan :-) Supergaaf om een aantal dagen in onvoorstelbare luxe door te brengen, in een “tent” te slapen met privé zwembadje voor je neus, van waar je zicht hebt op de olifanten bij de drinkplaats en je speciaal gemaakte verjaardagstaartje te eten bij het kampvuur.

We ontdekken ook de prachtige “Alexandria dunes” aan de kust vlakbij Port Elizabeth, die tegenwoordig tot het “Greater Addo Elephant National Park” behoren. Wist tijdens mijn vorige verblijven in Zuid-Afrika niet eens van het bestaan van deze prachtplek af, nog zo mooi ongerept en onontdekt!

Uiteraard slaan we het wijngebied niet over. We slapen hier in diverse accomodaties en bezoeken diverse wijnhuizen.

Afrika is zo mooi, zo ongerept, zo gaaf. Of ik er nu in een tent slaap, in een hutje of in een luxe accomodatie. Het heeft mijn hart gestolen en het zal me nooit meer los laten.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button