Afrika

Malariavrij op safari in Zuid Afrika

Wild op de savanne; Zuid-Afrika met kids

De ultieme reiservaring voor veel kinderen: op safari wild spotten. Naar Zuid-Afrika reizen kan met kinderen van alle leeftijden. Reisorganisatie Zuid-AfrikaKids biedt een speciaal reisprogramma voor gezinnen met kinderen van 2 tot 11 jaar. Speciaal is gelet op het aanbieden van wildparken waar je malariavrij op safari kunt en is rekening gehouden met korte reisafstanden. We zetten de drie familie geschikte wildparken voor je op een rij.

In een groen glooiend landschap op safari. Olifanten, leeuwen, zebra’s, neushoorns en giraffen, je vindt ze hier allemaal.

Malariavrij op safari in de West-Kaap

Op maar een paar uur rijden van Kaapstad ga je in een groen glooiend landschap op safari. Olifanten, leeuwen, zebra’s, neushoorns en giraffen, je vindt ze hier allemaal. Afhankelijk van de leeftijden van je kids wordt de intensiviteit van de gamedrive aangepast. ’s Middags plons je in het verwarmde zwembad van je comfortabele safarilodge, uitermate geschikt voor kinderen. Dit safaripark combineer je met wijnvelden, slapen op een struisvogelboerderij en Kaapstad, voor een relaxt rondje Kaap.

vliegreis met kinderen naar afrika

Malariavrij op safari in het noorden

Dit park is in het noorden gelegen en te vergelijken met het bekende Kruger park, met dorre savanne en ruige rotsformaties. Maar, malariavrij en daardoor geschikter voor families. Vanuit je eigen huurauto spot je wild, hierdoor heel goed te doen met kleine kinderen. Een ranger leert je hoe en waar je moet kijken en met een safariboekje ga je zelf op pad. Nu is het wachten op een grazende neushoorn of een leeuw die de weg oversteekt! Een goede tip is dus om een kindvriendelijke verrekijker mee te nemen, hier zijn je kinderen wel even zoet mee!

malariavrij op safari

In tegenstelling tot het safaripark zoals hierboven beschreven, ga je samen met een ranger op pad en kampeer je in een safaritent midden in het safaripark. Dit park raden we daarom aan voor kinderen vanaf 6 jaar. Met een jeep hobbel je over minder begaande paden op zoek naar de big 5. Als het donker wordt verzamel je rond het kampvuur en komen spannende verhalen boven. Reisspecialisten van Zuid-AfrikaKids kennen het land goed en hebben zelf veel gereisd met hun kinderen. Klik voor het speciale reisprogramma op Zuidafrikakids.nl, reisspecialisten Yvonne en Sindy adviseren je graag bij het samenstellen van je eigen familiereis naar Zuid-Afrika.

Lees hier meer over Zuid-Afrika met kinderen

foto’s: Riksjakids en AllinMam.com

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button