Azië

Met gezin naar Thailand

Thailand: het land lijkt haast wel gemaakt te zijn voor een reis met je gezin. Er gaan rechtstreekse vluchten, het is er betaalbaar en je hebt gegarandeerd zongarantie volop. Zonder al te grote afstanden af te hoeven leggen, combineer je jungle, tempels en tropische eilanden met mooie stranden.

Onvoorwaardelijke aandacht voor elkaar, niet gestoord worden door de telefoon, laptop, werk, clubjes etc.

Maar… is een verre reis met kinderen dan helemaal niet spannend? Tuurlijk wel! Je hebt te maken met een tijdverschil, een andere cultuur en ander eten. Reiziger Gaby (1972) ging met haar partner Jos (1970) en twee kinderen Nora (2005) en Ivar (2008) op avontuur naar Thailand. Ben jij je aan het oriënteren op het maken van een verre reis met je kind(eren) en ben je benieuw hoe zij (als moeder en reiziger) de reis heeft ervaren? Wij vroegen het Gaby en haar gezin.

Waarom wilde je graag met gezin naar Thailand?

Jos en ik wilden al lang een keer naar Azië. Verder dan een week bij familie in Singapore in 2004 zijn we nooit gekomen. Dus het werd de hoogste tijd! Ik lees – vooral op internet – veel over reizen en het leek wel alsof ‘wij’ het enige gezin waren zonder Thailand op de ‘verre reizen met kinderen’- lijst. Dat maakte ons nóg nieuwsgieriger!

thailand met kinderen

Waarom koos je voor ThailandKids?

Door het persoonlijke contact met de reisspecialist. Je verwacht dat niet bij een internetaanbieder, maar het maakte voor mij echt het verschil. In ieder telefoongesprek of e-mailcontact dachten zij echt mee en voelde ik me begrepen. Zij zeiden ook ‘nee’ waar nodig en kwamen dan met een passend alternatief. Ik hou daarvan. Daarnaast had ik een paar reisspecialisten ontmoet op de ‘Verre Reizen Met Kinderen Beurs’ en had daar ook een goed gevoel aan overgehouden. Het is duidelijk dat ze het land kennen en zelf ook reizende moeders zijn en de passie spatte er van af. Dan wordt het makkelijk: het gevoel was keer op keer goed.

fietsen door bangkok

Wat vonden je kids het leukste in Thailand?

Wat niet? Lastig kiezen, hoor! Als ze dan tóch iets moeten benoemen: “Het koken in Chiang Mai!” (Nora) en “De olifanten en de trein en de jungletocht en het zwemmen… Oh, mama, én de drijvende huisjes!” (Ivar).

Wat vond jij het leukste in Thailand?

Ik geniet op reis iedere keer weer enorm van het 24/7 samen zijn. Onvoorwaardelijke aandacht voor elkaar, niet gestoord worden door de telefoon, laptop, werk, clubjes etc. In Thailand vond ik het fietsen door Bangkok heel leuk, je zag de stad echt anders. Het samen eten en steeds weer iets nieuws proberen was voor ons een feest. De afwisseling in de reis: natuur, cultuur, actie en rust vond ik perfect. Nee, ook ik kan moeilijk iets als ‘leukste’ benoemen. Het was hoogtepunt na hoogtepunt.

treinreis in thailand

Ultieme tip als reizende moeder met jonge kinderen

Verplaats je in je kind. Dan zie je andere dingen, is het tempo altijd goed en beleef je het land echt samen. Laat je kind de gids zijn.

Wat zou je twijfelende moeders graag willen meegeven?

Niet meer twijfelen: gewoon doen! Kinderen zijn veel flexibeler dan volwassenen. Ze openen deuren voor je. In de meeste landen, zo ook in Thailand, zijn ze meer dan welkom. Je geeft je kind een cadeau voor het leven. Ze leren zoveel door te reizen. Voor een eerste verre reis met kinderen zou ik zorgen dat de hele reis vooraf geregeld is, zodat je onbezorgd reist en je je volledig kunt overgeven aan alle fantastische indrukken en het echte samen zijn! Veel plezier!

strandvakantie in thailand

Geïnspireerd geraakt door het reisverhaal en de foto’s van reiziger Gaby? Met ThailandKids, onderdeel van RiksjaKids, kun je je eigen reis samenstellen. De reisspecialisten zijn zelf moeder en kennen het land op hun duimpje. Je krijgt advies vanuit hun eigen reiservaringen.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button